söndag 27 december 2020

Happiest season (2020)

En av årets nya julfilmer är Happiest Season, en romantisk dramakomedi av Clea Duvall med Kristen Stewart och MacKenzie Davis i huvudrollerna. 

Filmen följer paret Abby och Harper som åker hem till Harpers föräldrar för att fira jul med hennes stora och dysfunktionella familj. Men problemet är bara att Harper inte har kommit ut till sina principfasta föräldrar än. Vad som följer blir en mysig film med intressanta, men kanske något frustrerande, karaktärer och en stor dos julkänsla. 

Jag insåg ganska fort att Happiest Season var en film precis i min smak, och därför kunde detta inte gå fel. Visst finns det en del olika sätt filmen hade kunnat förbättras på, men överlag tycker jag verkligen att det blev en sevärd film. Trots att jag gillar skådespelarna så förväntade jag mig inte jättemycket då jag tycker de allihop kan variera väldigt mycket i sina prestationer från film till film. Men här blev det ändå ganska bra, framförallt mot slutet när känslorna verkligen kom fram hos karaktärerna. Ett extra plus i kanten för Aubrey Plaza som jag älskar älskar älskar, alltid. Hade önskat att vi hade sett ännu mer av henne. 

Det vi tar med oss från Happiest Season är budskapet om hur olika det är för alla när det kommer till att våga visa sitt sanna jag. För vissa är det självklart enkelt medan andra kan uppleva att det är viktigare att hålla freden och vara omtyckt än att faktiskt vara sig själv. På många sätt talade denna film verkligen till mig, och jag kände mig otrolig involverad genom hela filmens gång. Främst upplevde jag samma djupa frustration som karaktären Abby genomgick. Men samtidigt kan jag till viss del förstå desperationen bakom Harpers karaktär då hon gjorde allt för att behålla sina föräldrars kärlek med vetskapen att de kanske inte skulle acceptera henne om hon öppnade upp sig helt. 

Happiest Season är absolut inte en perfekt film, men den har något som gjorde att jag verkligen tyckte om den. Den kändes tillräcklig, på något sätt. Tillräckligt djup för att engagera. Tillräckligt rolig för att underhålla. Tillräckligt julig för att få in den där underbara julkänslan. 

★★★★Inga kommentarer:

Skicka en kommentar