lördag 8 augusti 2020

Detta har hänt sedan sist

Wow, nu var det verkligen längesedan jag publicerade något på hemsidan. Tyvärr har filmbloggandet helt enkelt inte varit en prioritering för mig den senaste tiden, vilket känns synd men något jag samtidigt känner är helt okej. Livet kommer före, så är det bara. 

Men vad sägs om ett inlägg där jag berättar lite om vad jag tittat på under uppehållet? 

Jag tar och börjar med några serier jag sett, för att sedan göra ett separat inlägg där jag går igenom min filmlogg för de senaste månaderna. 

Först och främst har jag de senaste dagarna kollat ikapp sjunde säsongen av The 100. Jag kände mig inte sugen på att se den när säsongen hade premiär, men nu när finalen börjar närma sig så kände jag att det var dags då jag inte ville vara ute i sista minuten med risken att få seriefinalen avslöjad i förtid. Jag står fast vid hur jag kände efter sjätte säsongen - nämligen att storyn innehåller allt för få nya idéer. Händelserna känns upprepande och osammanhängande. Det som egentligen håller mig kvar, är karaktärerna och de starka relationerna mellan dessa. Att få se kontrasten mellan hur de är i sista säsongen, gentemot den första. Det gjorde mig dessutom sugen på att gå tillbaka till seriens allra första avsnitt - och wow, vilken skillnad. Störst skillnad ser vi på Murphy, Bellamy och Octavia. Resan de gått igenom under seriens sju säsonger har verkligen landat de på ett helt annat ställe än där de började. Någon som minns vilket douche Bellamy brukade vara? Det var även roligt att se hur glad och oskyldig Clarke brukade vara. Som ni märker så känner jag mig väldigt nostalgisk över att vi är inne på sista säsongen, men det är samtidigt väldigt skönt eftersom jag inte tycker att serien verkar ha något nytt att erbjuda. 

Jag har veckovis följt två nya serier som kan hittas på C-More, nämligen dramaserien Transplant och dramakomedin Love Life. Förstnämnda sände sitt sista avsnitt för säsongen förra veckan och överlag tyckte jag verkligen om serien. Transplant följer personalen på ett sjukhus där huvudkaraktären är en flykting från Syrien som trots motgångar, blir anställd som akutläkare på ett kanadensiskt sjukhus. Även Love Life blev en positiv överraskning för mig. Med Anna Kendrick i huvudrollen, får vi följa en kvinna genom alla hennes relationer som leder henne fram till kärleken. Vad jag älskar med denna serie, är att den verkligen känns realistisk när den berättar hur relationer kan vara. Att vi dessutom får följa alla relationer i hennes liv - inklusive hennes vänskaper och familjerelationer ger serien en värme som är svår att inte falla för. 

För ett tag sen dök äntligen tredje säsongen av This Is Us upp på Prime Video, och det blev givetvis att jag tog mig igenom samtliga avsnitt på relativt kort tid. Detta är en serie som verkligen blivit en av mina favoritserier - kanske till och med redan från premiären för tre år sedan då jag föll hårt för det fantastiska pilotavsnittet. Precis som föregående säsonger så älskade jag seriens tredje säsong. Karaktärerna är fantastiska och det är omöjligt att inte bli känslosam i var och varannat avsnitt. Manusförfattarna är verkligen mästare på att forma ut en så simpel berättelse på ett otroligt vackert sätt. 

Efter mitt Gilmore Girls maraton, kunde jag inte få nog av Lauren Graham. Därför gav jag dramaserien Parenthood en tredje chans efter två chanser jag gav den för några år sedan utan att känna att den passade mig. Det brukar ta mig ett tag att fastna för denna typen av dramaserier då jag inte känner att det egentligen händer så mycket. Samma sak var det med Gilmore Girls. Jag tror jag kom till tredje säsongen innan jag egentligen fastnade. Det handlar nog helt enkelt om att verkligen fastna för karaktärerna, eftersom det inte finns så mycket annat att gilla i denna typen av serier. Med Parenthood såg jag två säsonger innan jag tog en paus. Precis som i Gilmore så blev Lauren Grahams karaktär min stora favorit, men jag kände även att jag kunde uppskatta Crosby (spelad av Dax Shepard). Förövrigt tyckte jag tyvärr att övriga karaktärer var lite trista vilket gjorde att jag aldrig riktigt kunde gå all-in för denna serie. Det är mycket möjligt att jag fortsätter titta i framtiden, men just nu känner jag inte att jag får ut så mycket av att fortsätta följa denna serie. Är du däremot sugen på att kolla in Parenthood så finns samtliga säsonger tillgängliga på Prime Video

Femte säsongen av Peaky Blinders glömde jag bort lite när den kom ut, så det blev istället att jag såg de senaste sex avsnitten nu under sommaren. Serien är lika bra som alltid, och jag skulle egentligen vilja rekommendera vem som helst att se den så länge personen i fråga tål stark våld. Karaktärerna kan stundtals vara hemska - protagonist som antagonist, men det är samtidigt en fantastisk serie med helt otrolig cinematografi, musik och skådespel. Den är riktigt spännande och även om huvudkaraktärerna är kriminella så lär man verkligen känna dem på ett djupare plan. Samtliga avsnitt av serien finns att se både på Netflix och C-More.

För tillfället är jag på gång med att kolla igenom tredje säsongen av Good Girls. Detta är en serie jag verkligen tycker om tack vare dynamiken mellan de tre huvudkaraktärerna. Den är dessutom spännande och rolig, så därför vill jag varmt rekommendera denna pärla. Jag tror det finns något för de flesta att uppskatta i Good Girls, oavsett vilken genre du föredrar. Seriens tre säsonger finns att streama på Netflix

Så vad står på schemat för framtiden? Eftersom andra säsongen av The Umbrella Academy nyligen hade premiär på Netflix så blir det nog nästa serie för mig att se. Vad står på ditt schema? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar