söndag 3 maj 2020

April-20 ● Utdrag ur min filmdagbokJag är verkligen fruktansvärd när det kommer till bloggandet just nu. Känns som att det enda jag publicerar är filmdagboken varje månad. Förhoppningsvis kommer jag igång snart igen. Behöver bara lite motivation - något jag har stor brist på just nu. 

Shaun of the Dead  2004 ☆ 
En film som kändes passande baserat på läget i världen. Jag vet, vi är alla trötta på att coronaviruset alltid lyckas nämnas vart man än går, var man än läser. Men tyvärr råkar det vara Coronaviruset som gjorde mig sugen på att se om denna skruvade komedi. Inte för att världen håller på att tas över av zombies, men det känns ju nästan så ibland. Hur som helst så är detta en rolig rulle för en härlig kväll framför tv:n. Men samtidigt en film vars humor inte är för alla. Så sätt på filmen med ett öppet sinne! 

David Batra: Elephant in the Room  2020 
Jag somnade halvvägs. Så ni får ta mitt betyg med en nypa salt. Men av det jag såg, var jag inte imponerad. Skrattade inte en enda gång och var allmänt uttråkad.

Dumplin' ● 2018 ★★★★
Här har vi en film som verkligen talade till mig! Spenderade andra halvan av filmen med väldigt rinniga ögon. Vilket inte alls var vad jag hade förväntat mig! Det är så himla roligt att hitta en film som man aldrig har hört talas om tidigare, som man inte har några förväntningar på alls men som verkligen visar sig överraska en. Dumplin' framstår som en simpel tonårskomedi, men den är så otroligt mycket mer än så. Skulle vilja jämföra den lite med Little Miss Sunshine. Fast ändå annorlunda. Och kanske inte riktigt lika bra. Men jag var ändå alldeles varm i hjärtat efter att ha sett Dumplin' och det är garanterat ett gott betyg. 

Second Act  2018 
Motsatsen till Dumplin', nämligen en film jag fick precis vad jag förväntade mig av. Med andra ord, en ganska dålig film men som ändå underhöll tillräckligt för stunden. Kan erkänna att jag mest såg den för mitt pumpande Milo-hjärta.   

Sixteen Candles  1984 
Jag hade höga förväntningar på Sixteen Candles eftersom det är en klassiker många nämner när de snackar om härliga 80-talskomedier. Och dessutom gjord av John Hughes, regissören och manusförfattaren bakom en av mina favoritfilmer, The Breakfast Club. Där två av skådisarna i nämnda film dessutom innehar varsin stor roll. Så vad kan gå fel? Förutom typ allt. Nej, det är inte helt sant. Om Sixteen Candles endast hade bestått av underbara Molly Ringwald och inte en enda man i hela filmen, så hade jag varit supernöjd. Men tyvärr fick vi även karaktärer som romantiserar våldtäkt, och i allmänhet beter sig som äckliga skitstövlar. Nej, det var inte alls vad jag hade förväntat mig av Sixteen Candles. Känner mig besviken på John Hughes, vilket är jätte tråkigt då jag alltid tyckt så mycket om honom som filmskapare. 

Spider-Man: Far From Home  2019 ★★★★☆ 
Underbara Spider-Man. Tom Holland. Happy. Zendaya. Marvel. Härlig musik och härlig action. Humor. Åh, så mycket humor. Ja, jag älskar denna film. Klarade inte av att ta mig igenom after-credits scenen dock. Tänker låtsas som att den inte finns. 

Chef  2014 
Kan inte helt bestämma mig mellan en trea eller fyra som betyg på Chef. Det finns så mycket jag gillade med denna filmen, men samtidigt nådde den inte riktigt hela vägen för mig. Älskar konceptet, men utförandet var inte alltid på topp. Jag tror väl helt enkelt att denna film hade kunnat bli bättre än vad den är, men samtidigt är det absolut en underhållande film värd att se. 

The Peanut Butter Falcon 2019 
Min nya favoritfilm? Kanske inte helt, men inte långt därifrån heller. Älskade The Peanut Butter Falcon. Den enkla handlingen, de fina karaktärerna, underbara miljöer och en allmänt härlig atmosfär full av värme och kärlek. Ja, det blir helt enkelt inte mycket bättre än så. 

Zombieland  2009 ☆ 
Japp, en till zombiefilm. Deppigt? Nej, absolut inte. Zombieland är en härlig komedifilm som passade alldeles utmärkt för en trevlig fredagskväll. Med fri tolkning av ordet "trevlig". 

Bo Burnham: Make Happy ● 2016 
Trodde nog jag skulle gilla denna show bättre än vad jag gjorde... Den är absolut bra. Men kanske inte så bra? Gillar blandningen av musik och humor, men tyckte väl mest att skämten inte var så roliga att jag kunde få mig ett ordentligt skratt (som jag tycker att man ska när det kommer till stand-up). Lite småroliga skämt, absolut, men inte mer än så. 

Beautiful Boy  2018 
Äntligen fick jag sett denna film som jag tänkt se sedan jag missade den alla de där gångerna på bio. Med två skådisar jag älskar. Timothee Chalamet som vi alla älskar av självklara anledningar, och Steve Carell som tar upp en stor del i mitt The Office-hjärta. Resultatet av dessa två tillsammans blev absolut någonting bra, någonting jag är glad åt att få ha tagit del av. Men samtidigt hade den kunnat bli så mycket bättre. Jag älskar berättelsen, och jag älskar karaktärerna. Skådespelarna är kanonbra. Men jag hade ganska stora problem med allt annat runtomkring. Exempelvis hur kameran är vinklad, och vilken musik de valt till olika scener. Redigeringen var i allmänhet ganska katastrofal i mina ögon, och varför i hela friden kör man grodperspektiv utan anledning? Har svårt att förstå många val som filmskaparna gjort här. 

Sammanfattningsvis har jag både en klar vinnare och en klar förlorare bland månadens filmer. Gillade inte alls David Batras nya stå-upp show, medan jag däremot älskade The Peanut Butter Falcon. Även Dumplin' vann en stor del av mitt hjärta, absolut en film jag kommer se igen. 


1 kommentar:

  1. vill också se Sixteen Candles men synd att den inte levde upp till dina förväntningar :(

    SvaraRadera