måndag 20 april 2020

Mars-20 ● Utdrag ur min filmdagbok

20th Century Women ● 2016 ★ 
En av mina favoritfilmer som jag blev väldigt sugen på att se om. Jag tycker fortfarande att detta är en helt fantastisk film, full av så mycket känslor. Älskar berättelsen, och hur den berättas. Även om det egentligen inte handlar om så mycket annat än karaktärerna och deras liv (starkt präglat av en feministisk syn på livet). 

What a Girl Wants ● 2003 
Ville se något lättsamt. Jag lyckades. Ingen hit, och ingen film jag kommer se igen. Men får ändå säga att den funkade helt okej för det ändamål jag hade i åtanke. 

Uncle Buck  1989 
Blev sugen på att se en film med John Candy runt årsdagen för hans död. Har inte sett så mycket av honom ännu men gillar det jag sett. Och gillade Uncle Buck! Men kan ändå inte säga att den är fantastisk precis. Men helt okej underhållning! 

How To Train Your Dragon: The Hidden World  2019 ★★★★
Jag älskar How To Train Your Dragon filmerna, och trean var inget undantag. Tycker fortfarande ettan är klart bäst, men även övriga filmer inom trilogin är väldigt bra. 

The 40-Year Old Virgin ● 2005 
En film jag tänkt se länge, mest för att det är en så "populär" film. Kanske snarare omtalad. Vissa älskar den medan andra avskyr den. Jag trodde inte alls att detta skulle vara en film för mig, och till stor del hade jag nog rätt i det. Dock förvånades jag över att jag ändå på något plan... gillade den? Jag vet inte. Jag gillade bara hur huvudkaraktären framstod medan jag ogillade allt runtomkring. Men Steve Carell i denna roll. Han fick sin roll att verka väldigt sympatisk och, tro det eller ej, realistisk. 

The Edge of Seventeen  2016 ★★★★☆ 
Detta är en sån där myspärla till film som jag bara kände för att se om eftersom jag ville se något som jag visste att jag skulle uppskatta. Och åter igen, tycker jag den är riktigt charmig. Älskar Woody Harrelson som läraren.

Parenthood  1989 ★★★★
Denna film ville jag se av två anledningar. Dels kändes det som en film precis i min smak. Men också för att det är så många kända skådisar. Framförallt var det roligt att se Joaquin Pheonix och Keanu Reeves i så pass tidiga roller. Joaquin är bara fjorton år! Och så söt. 

The Gift  2000 ★★★★
Detta är en film jag blev rekommenderad av en vän, och jag måste säga att jag verkligen gillade den! Väldigt kuslig och udda, men spännande och intressant. Det var kul att se Keanu som antagonist - trodde inte det var möjligt med hans snälla ögon. Men till och med han kan skrämmas, visar det sig! 

Deep Blue Sea  1999 ☆ 
Jag såg denna film medan jag satt i min lilla pysselhörna, och som underhållning till enkelt hantverk passade den alldeles utmärkt eftersom jag kunde missa fem minuter och inte bry mig så mycket. Samtidigt som det ändå var bättre än att inte ha något alls i bakgrunden. 

Stand By Me  1986 ★ 
Bästa filmen som någonsin gjorts. 

Michelle Wolf: Nice Lady  2017 ★★★★☆ 
Ville skratta lite. Och eftersom jag gillar Michelle's röst (och skrev ett inlägg om henne för ett tag sedan) så blev jag sugen på att se om hennes show Nice Lady. Den är väldigt bra. Kan rekommenderas.

Long Shot  2019 
Jag fick intrycket av att detta skulle vara en sån där oväntad hit från förra året, men helt ärligt tyckte jag inte att den var särskilt bra. Inte totalt värdelös, men det var väl helt enkelt inte min typ av film. Kändes dessutom otroligt orealistisk. Visst, det är väl lite det som är grejen med komedifilmer, men det är nog också därför jag inte är ett särskilt stort fan av rena komedier. 

Catch and Release  2006 
Denna film har fått mycket dåliga recensioner. Så jag vet inte varför jag satte på den egentligen... Hade väl kanske redan bläddrat igenom utbudet på Netflix i någon timma och kände att det var dags att bara välja något. Men jag såg den, och tycker faktiskt inte att den var dålig? Visst är det inget mästerverk, men en romantisk komedi med Jennifer Garner slår bara aldrig fel hos mig. 

We're the Millers  2013 ★★★★☆ 
Jag har sett denna komedi flera gånger förut faktiskt. Och varje gång är jag lika förvånad över hur mycket jag gillar den. Tycker den är så underhållande, vilket egentligen helt går emot vad jag brukar tycka är roligt. Men jag avskyr inte alla komedier, det finns några få guldkorn som jag verkligen kan uppskatta. Och We're the Millers är en av dem. 

28 Days  2000 
Också en sån där film med ganska dåliga recensioner. Men jag gillade den! Väldigt mycket faktiskt. Svävar lite mellan en tre och en fyra. Ser jag den igen så kanske den går upp till en fyra. Hur som helst så tycker jag om filmer som handlar om en personlig inre resa, vilket 28 Days definitivt gör. 

Jaws  1975 ★★★★☆ 
Blev sugen på att se om denna klassiker som jag inte sett sedan jag var i tonåren. Och tycker faktiskt att den är riktigt bra! Även idag. 

Det blev många filmer i mars! Bästa filmerna jag såg är filmer jag redan sett förut, varav en är min absoluta favorit (Stand By Me). Kan inte rekommendera den nog. Detsamma gäller 20th Century Women. Förövrigt var det många positiva överraskningar - bland annat i Parenthood, The Gift och 28 Days. Sämsta filmen jag såg i mars måste nog vara What a Girl Wants. Jag blev inte heller något stort fan av Long Shot


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar