lördag 21 mars 2020

Kvinnliga komiker och deras bästa stand-ups

Komedi är en intressant sak. Humor. Och för att ta det steget längre - en timmes långt uppträdande där en person står på en tom scen med det enda syftet att få publiken att skratta. En sak är säker, och det är att stand-up är något av det svåraste som finns när det kommer till show business. Samtidigt som det kan bli så jäkla bra - om det görs rätt. 

Jag är en person som älskar humor. Jag älskar att skratta. Men jag är också en person som tycker att humor ofta går till överdrift. Jag är en person som ser en tydlig gräns kring vad som är roligt och vad som bara är fånigt eller i vissa fall, förolämpande. Tilläggas kan det faktum att definitionen av humor är olika för olika personer. Precis som med allt annat här i världen. 

I samarbete med mina helt fantastiska bloggvänner Fröken TV, Karins Universum och Fiktiva Em vill jag i detta inlägg tipsa om tre stand-up föreställningar som jag faktiskt tycker blivit riktigt bra - alla med kvinnliga komiker. Jag vill även passa på att önska Lena som driver bloggen The Lena Elisa Story lycka till med hennes nya engelskspråkiga blogg! Vi kommer sakna dig i detta samarbete men fortsätter givetvis följa dina framtida äventyr (länk). 


Baby Cobra med Ali Wong 
Detta är en stand-up som jag sett flera gånger, och jag älskar Ali Wong. Tycker hon är fantastiskt rolig! Jag kan inte ärligt säga att hon inte ibland går över till den "grövre" humorn, men har man inga problem med hennes fria språk så är hennes Baby Cobra ett perfekt val den där dagen när du verkligen känner för att få skratta en stund. 

Joke Show med Michelle Wolf
Michelle Wolf verkar som en sån härlig person och är verkligen riktigt rolig. Hon har en unik röst och ett unikt sätt att uttrycka sig, vilket jag verkligen gillar. I Joke Show pratar hon om nutidens lättkränkthet, massage, barnafödsel, feminismen och uttrar. Hennes första stand up Nice Lady finns att se på HBO Nordic och är väldigt bra den med. 

Nanette med Hannah Gadsby
Nanette såg jag direkt när den släpptes eftersom Hannah Gadsby är en person jag följt sedan hon introducerades i en av mina favortserier, Please Like Me, i form av en otroligt intressant (och speciell) karaktär. Det blev en självklarhet att se Nanette, och det ångrar jag inte för en sekund. Älskade hennes snack, och Hannah som person är verkligen helt fantastisk. Även om Nanette har en allvarligare ton än de flesta andra stå-upp framträdanden jag sett, så kände jag mig aldrig uttråkad. 

Samtliga av dessa shower finns att se på Netflix, som verkligen har ett enormt utbud inom genren. Så varför inte ta chansen till ett stort glädjeskratt nu direkt? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar