söndag 8 mars 2020

Feb-20 ● Utdrag ur min filmdagbok

To All The Boys: Ps. I Still Love You ● 2020 
Har sett fram emot denna uppföljare till To All The Boys I've Loved Before eftersom jag gillade den första filmen väldigt mycket. Absolut inget mästerverk till film, men ändå en väldigt charmig rulle som får en att må bra. Ps. I Still Love You nådde väl inte riktigt lika högt som föregångaren, men ändå en värdig uppföljare. 

Pain and Glory ● 2019 ★★★★
Detta var en väldigt lugn film, väldigt karaktärsdriven. Denna typen av filmer kan vara svåra att få till på ett bra sätt, utan att tittaren blir uttråkad. Men jag måste verkligen säga att Pain and Glory lyckades fantastiskt bra med att få mig som tittare involverad. Någonting med denna film talade verkligen till mig, och jag kan absolut förstå varför den blivit så hyllad. Berörde mig på ett djupt plan. 

Little Women  2019 
Och på tal om filmer som berör. Har ju sett så enormt mycket fram emot att få se Greta Gerwig's tolkning av Louisa May Alcott's klassiska roman Little Women. Älskar filmen från 1994 men om jag måste jämföra så tycker jag faktiskt att denna nya version är snäppet bättre. Tokälskar ju dessutom alla medverkande skådespelare i denna. Och hur de levererar sina repliker? Makalöst. Tyckte karaktären Amy hanterades så mycket bättre i denna version. Enda jag har att klaga på är Jo's avslut. Vilket i och för sig är lite av en tolkningsfråga, men om jag hade fått välja så hade jag gärna sett en bekräftelse på att hon förblir fri från giftermål... åtminstone med män. 

Booksmart ● 2019 ★★★★
En film som överraskade mig positivt på alla plan! Den här typen av filmer, det vill säga high school komedier, blir sällan särskilt bra. Men Booksmart visade sig vara en av få undantag som verkligen levererade. Älskade karaktärerna, och jag blev dessutom ganska berörd vilket jag inte alls hade förväntat mig. Kommer absolut se denna pärla igen!

The Favourite  2018 ★★★★
Det var på tiden att jag såg The Favourite som var en sådan enorm snackis förra året. Jag tycker det verkar som att det finns otroligt mycket delade åsikter om denna. Antingen älskar man den, eller så hatar man den? Själv hamnade jag närmre den förstnämnda. Tycker detta var en riktigt intressant film, med karaktärer som gör det svårare och svårare att gilla ju längre fram i filmen man kommer. Men jäklar vilka skådespelarprestationer! Framförallt från Olivia Colman, hon är verkligen helt makalös. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar