onsdag 25 mars 2020

10 musikaler du inte vill missaAtt lyssna på bra musik är verkligen en helt fantastisk upplevelse. Precis som att titta på en riktigt bra film. Och vad händer när man lägger ihop dessa två i ett? Jo, då får man något av det bästa man någonsin kan få uppleva! I samarbete med Ida på Idas Recensioner vill jag i dagens inlägg tipsa om tio musikaler som ligger mig varmt om hjärtat. Fantastiska underbara Chicago. Min första förälskelse inom genren. Kommer alltid älska denna pärla till film, och mina underbara prison gals. Stort tips till alla som älskar tuffa tjejer och riktigt bra jazz.Alla som gillar Beatles' musik borde genast kolla in denna härliga musikal. En kärlekshistoria berättad genom några av tidernas mest kända låtar. Läs min recension av Across the Universe härDe flesta har väl hört talas om denna pärla som släpptes för några år sedan. Jag såg den på bio två gånger för att sedan se om den några gånger till när blu-ray utgåvan landade i brevlådan. Det är ett ganska gott betyg! Stort tips till dig som älskar en klyschig fattig-blir-rik historia i kombination med otroligt upplyftande musik. Läs min recension härEn av mina favoritfilmer överlag, inte bara när det kommer till musikaler. The Rocky Horror Picture Show är en riktigt skruvad berättelse men ack så underhållande! Musiken får en att bara vilja ställa sig upp och dansa. Eller spendera tre timmar framför extramaterialet för att lära sig dansstegen till Time Warp. Det är också en möjlighet. Läs min recension av Rocky Horror här


En hipp tolkning av livet på resande fot. Med ett underbart överraskande avslut. Älskar musiken i Hair såväl som berättelsen och karaktärerna i sig. Riktigt härlig film som jag varmt kan rekommendera! Läs mitt inlägg där jag listar mina fem favoritlåtar från Hair.  


West Side Story måste väl ändå vara den bästa versionen av Romeo och Julia. Eller vad säger ni? I kombination med musik kan vad som helst bli helt fantastiskt, till och med en så uttjatad berättelse som Romeo och Julia. Nackdelen är att musiken i West Side Story har en äldre ton (eftersom det är en äldre film, duh) men även om behovet att lägga till samtliga låtar i sin vardagslista på Spotify, kanske inte är jättestort så är de ändå helt underbara tillsammans med filmen i helhet. Och those dance moves? Wow. Läs min recension här


Hur kunde jag påpeka den ålderdomliga musiken i West Side Story som en nackdel, när den ännu äldre Singin in the Rain existerar - som om inga år har gått alls? Singin' in the Rain är världens mysigaste film, och är även världens gladaste låt som aldrig går ur tiden. Det är allt jag har att säga om saken. Läs min recension här


En otroligt intressant skildring av andra världskriget, hatet mot judarna - och såklart... Cabaret! Liza Minelli gör rollen som Sally Bowles, en amerikansk klubbunderhållare bosatt i Tyskland. Inte bara sjunger hon fantastiskt bra, men att få se hur världen fallerar runtomkring henne är egentligen mer intressant än Sally's egna historia. Läs min recension här


Fantastiska Moulin Rouge, det var dig jag hade väntat på hela livet. Kärleken blomstrar för en ung författare och en vacker kurtisan när han gör allt för att förföra henne på den färgsprakande nattklubben Moulin Rouge. Läs min recension här


Det är ingen topplista på musikaler utan att perfektionen Grease tas upp. Vad sägs om, världens bästa film? Långt ifrån det troligtvis, men någonting är det som gör den så otroligt makalöst underbar på alla sätt och vis. Musiken gör mycket, utan den hade vi väl bara haft kvar en värdelös film med irriterande karaktärer. Så det är väl tur att musiken livar upp hela filmen! Den dagen då jag känner att mitt humör behöver ett uppsving, då sätts denna film igång och vips så mår jag helt plötsligt mycket bättre! Skit i antidepressiva, Grease är den magiska medicinen du har väntat på. Här kan du läsa min recension av den nyare versionen Grease: Live!. 

Vilken är din favoritmusikal? Tipsa mig! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar