onsdag 12 februari 2020

Jan-20 ● Utdrag ur min filmdagbok

Innan ni läser igenom denna lista, kan jag förvarna om att jag har varit väldigt generös med betygen. Tyckte jag väldigt mycket om en film så fick den en femma. Eftersom jag inte vill ge den en fyra. Men heller inte vill krångla med halva stjärnor. Dessutom är det ju bara så underbart härligt att få ge en film fem hela stjärnor. Det är något som är så himla tillfredsställande med det. Håller ni inte med? 

Lady Bird ● 2017 
Första filmen för året och en fullpoängare. Inte perfekt kanske men jag älskade denna film. Passade mig alldeles utmärkt. 

Kramer vs Kramer ● 1979 
Ja, då blev andra filmen också en fullpoängare. Och detta är nog faktiskt en ärlig fullpoängare. Inte bara för att jag personligen förälskade mig så mycket i filmen, utan för att den faktiskt på riktigt är helt makalöst bra.

Knives Out ● 2019 
Älskade Knives Out! Detta blev verkligen en stor överraskning för mig. Hade hört att den skulle vara bra men visste väl ändå inte riktigt vad jag hade att förvänta mig. Lite trög i starten men när jag väl drogs in så drogs jag verkligen in! Så otroligt rolig och spännande och... ja, udda. Älskar ju den här typen av filmer också. 

Walk the Line ● 2005 ★★★★
Så otroligt länge som jag har velat se denna film. Men aldrig gjort. Nu äntligen blev det av! För att jag älskar älskar älskar Joaquin Phoenix. Apropå Joaquin, hur bra var inte hans oscarstal? Ville nästan gråta. Men för att faktiskt prata om filmen som vi är här för att prata om! Riktigt bra, men jag kände nog ändå någon form av besvikelse...? Trodde det skulle vara rena mästerverket, men upplevde nog att skådespelarna var filmens starka egenskap, snarare än manus. 

Star Wars: The Force Awakens  2015 ★★★★☆ 
Jag såg om den första "nya" Star Wars. Har faktiskt sett den ett bra antal gånger redan. Är man ett Star Wars-fan så är man. Och ja, jag älskar den fortfarande. 

The Talented Mr. Ripley  1999 ★★★★
Detta är en film jag varit nyfiken på länge, och Netflix är ju en guldgruva när det kommer till att hitta en bra film att titta på. Måste säga att det var en ganska chockerande upplevelse det här, men samtidigt en upplevelse jag älskade. Väldigt speciell film! Otroligt intressant och förvånansvärt brutal. Hur kan man inte älska det? 

A Monster Calls ● 2016 ★★★★
Också en film jag velat se länge! Sen den kom ut, i princip. Januari blev väl månaden för avbockning av den gamla goa filmlistan. Väldigt bra film hur som helst. Hade nog kunnat gilla den mer om jag hade sett den vid ett annat tillfälle dock. Var ganska okoncentrerad tyvärr. Annars är det ändå en typisk Elsa-film. 

Star Wars: The Rise of Skywalker ● 2019 ★★★★
Äntligen! Det tog mig alltför lång tid innan jag fick sett The Rise of Skywalker. Men det var roligt att äntligen få se den, och jag gillade den. Tycker väl manuset var lite sådär, men förövrigt går det ju inte att undgå hur underhållande hela filmen var. Som sagt, är man ett Star Wars-fan så är man. 

Har du sett någon av dessa filmer? Håller du med om mina åsikter? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar