torsdag 9 januari 2020

The Witcher ● Säsong 1The Witcher är Netflix's nya storsatsning som var populär över hela världen redan innan premiären. Precis som för många andra var tjugonde december ett datum som var inringat i min mentala kalender, och när dagen väl kom satt jag redo. Inte för att jag var övertygad om att detta skulle bli ett mästerverk, utan för att jag var nyfiken på att se om det verkligen var det mästerverk hela världen hade hoppats på. 

The Witcher baseras på ett antal böcker skrivna av den polske författaren Andrzej Sapkowski, men en stor del av seriens följare kommer även från det populära tv-spel som skapades med böckerna som grund. Berättelsen är ett fantasy- och äventyrsdrama och följer i huvudsak tre olika karaktärer vars öden vävs samman genom olika tidsperioder. Bakom huvudkaraktären Geralt of Rivia ser vi den välkända skådespelaren Henry Cavill. 

Jag gick in i första avsnittet med en tveksam hoppfullhet som sa mig att detta antingen blir katastrofalt dåligt, eller briljerande bra. Efter några avsnitt var jag bombsäker på att resultatet lutade mer åt det sistnämnda. Vilket såklart var precis vad jag hade hoppats på. 

Äventyr, action och fartfylld spänning präglar första säsongen av The Witcher. Även humor bidrar till den ultimata underhållningen som är denna fantastiska serie. Karaktärerna vi får träffa på är lätta att fatta tycke för - huvudkaraktärer såväl som många mindre karaktärer runtomkring. Utöver alla människor och varelser vi får träffa på, så bidrar även omgivningen till en helt fantastisk upplevelse. Som vanligt med de allra bästa fantasy-berättelserna så har det lagts mycket tid på en vacker miljö, och lika mycket tid på kostymer och kinematografi. Fotot är extraordinärt vackert i nästintill alla scener, och färgerna som vävs samman i rekvisitan fulländar upplevelsen. 

Det finns ingen tvekan om att jag upplevde varje nytt avsnitt som bättre än det förra, och det beror delvis på att många detaljer var väldigt svåra att förstå under de första avsnitten. Ju längre in i säsongen jag kom, desto mer förstod jag, och även om jag fortfarande har många frågor kring allt runtomkring så kan jag säkert säga att den frågeställande atmosfären ledde fram till ett väldigt spännande avslut på säsongen. 

Sammanfattningsvis så älskade jag första säsongen av The Witcher. Jag upplevde säsongen som fantastiskt spännande, härligt underhållande och riktigt snygg. Trots detta kan jag inte ge säsongen ett perfekt betyg eftersom jag i många fall upplevde dialogerna som problematiska och rent av fåniga. Vilket försämrade min inlevelse i den annars nästintill perfekta världen. 

Kan jag rekommendera The Witcher? Absolut! Gillar du filmer och serier som Sagan om ringen, Game of Thrones och Carnival Row så tror jag absolut att The Witcher kan vara något för dig. 

★★★★


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar