torsdag 30 januari 2020

Star Trek Picard - Serien vi alla väntat påStar Trek: Picard är äntligen här! Jag är överlycklig. När jag först hörde talas om att det skulle komma en ny Star Trek serie som handlar om Jean-Luc Picard (från Star Trek: The Next Generation) kunde jag inte varit mer nyfiken. Kände redan då, att detta kan bli så bra. Och efter att ha sett första avsnittet kan jag säkert säga att ja. Det här är så bra

Nästan tjugo år efter händelserna i Star Trek: Nemesis, lever Jean-Luc Picard ett lugnt liv på den franska landsbygden. Men han plågas fortfarande av mardrömmar, eller som han själv förklarar det - av fantastiska drömmar där mardrömmen inte startar förrän han vaknar upp. Patrick Stewart repriserar den ikoniska rollen som Jean-Luc, och några nya tillskott inkluderar bland annat Isa Briones (Takers, 2010), Alison Pill (Scott Pilgrim vs The World, 2010) och Santiago Cabrera (Heroes, 2006). 

Än så länge har vi bara fått det första avsnittet, men det var ett avsnitt som flög förbi alldeles för fort. Picard är en fantastisk karaktär som är extremt rolig att få följa på nytt, men samtidigt är jag nästan minst lika nyfiken på de nya karaktärerna - allra främst Isa Briones' som systrarna Dahj och Soji. Den spännande bakgrunden kring deras uppkomst som artificiella intelligenser är något jag knappt kan vänta på att få följa. Kopplingen till Cmdr Data är dessutom underbar att få följa, eftersom han är en karaktär man inte kan få nog av. 

Oavsett om du har följt Star Trek sedan tidigare eller inte, så tycker jag absolut att du ska kolla in Picard på Amazon Prime. Även om vi som känner till den ursprungliga berättelsen onekligen får ut mest av denna nya version, så finns det så mycket nya roliga saker att upptäcka för nya såväl som gamla tittare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar