söndag 12 januari 2020

Dec-19 ● Utdrag ur min filmdagbokDecember var en fantastisk filmmånad för mig. Kanske beror det på månaden, och hur mysigt det är att sitta i soffan, insvept i en filt, med en varm kopp te i handen och framför en bra film. Eller vad säger ni? 

The Holiday ● 2006 ★★★★☆ 
Månaden började med en omtitt av The Holiday. Såklart. För vad är december utan The Holiday? Lika underbart mysig som alltid. 

A Cinderella Story: A Christmas Wish ● 2019 
Ville se något lättsamt så valde att se denna film på Netflix som verkade sådär härligt dålig. Den var inte härligt dålig. Den var bara dålig. Se den inte.

Bad Boys ● 1995 ☆ 
Såg om denna film som jag älskade när jag var yngre. Kanske inte fantastiskt bra men jag gillar den fortfarande. Så rolig samtidigt som den känns seriös. Har en svaghet för buddy-cop bromance på film också. 

Marriage Story ● 2019 ★★★★
Denna film fick så mycket uppmärksamhet att jag var tvungen att se den jag också. Sen så älskar jag ju både Scarlett Johansson och Adam Driver, så jag hade troligtvis sett den ändå förr eller senare. Tyckte det var en fantastiskt bra film med otroliga skådespelarprestationer från båda två. Väldigt realistisk skildring av en skilsmässa vilket jag tyckte om. 

Michelle Wolf: Joke Show ● 2019 ★★★★
Tyckte om denna stå-upp. Michelle Wolf är rolig. Gillar hennes sätt att prata och hennes fantastiska röst. Så länge man inte får för mycket av den kanske... Svävar dock lite mellan en trea och en fyra då vissa delar var roligare än andra.

Michelle Wolf: Nice Lady ● 2017 ★★★★
Fick inte nog av Michelle så bestämde mig även för att titta på hennes tidigare show som fått ännu bättre kritik. Tyvärr var jag väldigt okoncentrerad, och såhär en månad senare minns jag inte särskilt mycket, om ens något alls. Så du kanske inte ska ta mitt betyg på högsta allvar. 

Ghost ● 1990 ★★★★☆ 
Ville se om Ghost. Har sett den ett bra antal gånger redan, men tycker det är en fin och rolig film som bjuder på mycket underhållning samtidigt som den tar sig an ett tungt tema om döden. Älskar den fortfarande, men sista avskedsscenen kändes väldigt cringy denna gången... Har inte tänkt så mycket på det tidigare. 

Her ● 2013 
Det var på tiden! Har velat se denna film länge. Och jag är jätteglad att jag äntligen fick gjort det. För den är fantastisk! Älskar Joaquin. Filmen i sig är helt otrolig också, men hans ögon stal uppmärksamheten lite. Får nog se den igen. Kan dock inte lova att jag inte kommer bli distraherad av samma orsak även vid en andra tittning. 

Home Alone ● 1990 ★★★★☆ 
Underbara Home Alone. Ja, att påpeka att den är helt underbar räcker väl?

The Duchess ● 2008 ★★★★
Trodde inte denna skulle vara särskilt bra om jag ska vara helt ärlig. Vilket nog ändå är ganska positivt eftersom det bara lämnade mig mycket positivt överraskad! Tyckte faktiskt att The Duchess var riktigt bra. Den påminde mig om varför jag älskade Keira Knightley så mycket när jag var yngre. Och inte helt och hållet för att hon är gudomligt vacker. Även om det bidrog. Hade önskat att filmen hade slutat annorlunda dock. Jag väntade förgäves på en kärlekshistoria som aldrig blev av. 

Game Night ● 2018 ★★★★
Ytterligare en film jag inte alls trodde att jag skulle gilla, men som verkligen överraskade mig. Riktigt rolig film som jag säkert kommer vilja se om i framtiden. 

Shrek 2 ● 2004 ★ 
Ja, jag såg Shrek 2 igen. Vad kan jag säga? Jag älskar den. Så enkelt är det. 

Bridesmaids ● 2011 ☆ 
Kan inte bestämma mig för vad jag tycker om Bridesmaids. Jag gillar den samtidigt som jag tycker vissa scener är olidliga. Gillar inte pinsam humor. Men gillar ändå vänskapen mellan tjejerna. Och Chris O'Dowd i sin heta irländska accent. 

Saving Mr. Banks ● 2013 ★★★★
Denna pärla gick på tv, och detta är en film jag hade på min watchlist så länge att jag tillslut gav upp och kom fram till att jag nog aldrig kommer se den. Men ibland lönar det sig att faktiskt sätta på vanlig tv istället för Netflix! För jag älskade Saving Mr. Banks. Men vad jag inte älskar? Att springa mellan köket och vardagsrummet hundra gånger eftersom jag inte vill missa filmen men ändå måste laga mat. Det var ju därför världen kom fram till att det var bäst att sluta titta på vanlig tv. Just det. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar