tisdag 10 december 2019

Nov-19 ● Utdrag ur min filmdagbok

November har bjudit på en herrans massa filmer för min del! Sexton filmer för att vara exakt. Bästa filmen (som jag aldrig tidigare sett) är utan tvekan Klaus. Sämsta? Måste nog vara A Midsummer Night's Dream. Även om jag typ ändå gillade den trots att den var brutalt dålig. Märklig känsla. 

I serieväg har det blivit väldigt mycket How To Get Away With Murder. Två hela säsonger för att vara exakt! Sträckkollat hela säsong tre och fyra. Väldigt stressigt tittande, så ni kan nog förstå varför jag lägger mycket av min övriga tid på lättsamma julfilmer. 


The Exorcist ♥ 1973 ★★★★
Första filmen blev en skräckis. Det var ju strax efter halloween och jag hade faktiskt aldrig sett denna klassiker förut. Men. Jag undrar verkligen vad det är med mig och skräckfilmer. De biter inte riktigt på mig? Lite obehaglig, visst. Men det kändes mer som en dramathriller med övernaturliga drag. Bra film dock! Förstår att den kändes revolutionerande för sin tid. 

Dolemite Is My Name ♥ 2019 
Folk älskar denna. Men varför? Jag förstår inte riktigt. Tyckte dock andra halvan var mycket bättre än första, men fortfarande en besvikelse till film. Hade verkligen hoppats på något stort då jag älskar Eddie Murphy från those Snuten i Hollywood days. 

Jag kommer hem igen till jul ♥ 2019 
Musikfilm med Peter Jöback var man ju tvungen att se. Och jag gillade den! Inte alls vad jag förväntat mig då jag trodde det skulle vara mer av en komedi än en drama. Men skulle absolut klassificera detta som en renodlad dramafilm med familj i fokus. Tyckte den var som bäst mot slutet, men överlag en bra film. Min recension kan du läsa här


Patrik 1,5  2008 ☆ 
Såg denna för många år sedan men blev sugen på att se igen nu när jag fått upp intresset för nordiska filmer. Tycker inte den är fantastiskt bra, men helt okej film. Gillar hela handlingen, men med den grundidén tycker jag väl mest att den hade kunnat bli så mycket bättre. 

Holiday In The Wild ♥ 2019 ☆ 
Förväntade mig inte en särskilt bra film, och fick väl ganska exakt vad jag förväntade mig. Förstår charmen med den dock. Afrika på jul. Bebiselefanter som behöver räddning. Kärlek i djungeln. Rob Lowe. Ja, allt det där som resulterar i en förutsägbar och klyschig men ändå smått charmig romantisk julfilm. 

Så som i himmelen  2004 ☆ 
Tycker denna film är fantastiskt bra. Men alldeles för utdragen! Önskar man kunde sluppit tredje akten. Men förövrigt tycker jag den är otroligt hemsk och vacker och ärlig. Men otroligt frustrerande på samma gång. En underbar kombination, med andra ord. 

Johan Glans: World Tour of Skandinavien ♥ 2013  
Stå-upp med Johan Glans. Lika bra som alltid. Symaskinskörkortet är ju ändå guld. 


Last Christmas ♥ 2019 
Årets stora julfilm? Kanske? Tyvärr levde den inte upp till förhoppningarna. Klyschig och förutsägbar. Men Emilia Clarke kanske räddade den lite grann. Svårt (eller omöjligt) att motstå hennes charm. 

Sense and Sensibility ♥ 1995 
En sån där film alla sett förutom jag känns det som. Men nu så! Älskar ungefär alla som är med i hela filmen. Vilket gör att jag automatiskt älskar filmen. Kate Winslet. Så ung! Och Emma Thompson. Underbar. Hugh Grant! Ah. Så charmigt gullig. Men inte lika gullig som Alan Rickman. Han tar priset, och det trodde jag aldrig att jag skulle säga om mannen jag konstant praisar för sin fantastiska förmåga att spela underbart evil

A Midsummer Night's Dream ♥ 1999 
Ville se den tack vare alla bra skådisar. Och hade det inte varit för dem så hade jag inte gett denna filmen två hela stjärnor. Men något är det, för denna märkliga tolkning av den kända Shakespeare berättelsen lyckades ändå bli sådär dåligt underhållande. Man är liksom konstant medveten om hur otroligt dålig filmen är, och därför blir den ändå lite rolig. Ett plus i kanten är att man får se sockersöta Kevin Kline som åsna. Och Sam Rockwell som kvinna. 

Ratatouille ♥ 2007 ☆ 
Har inte sett denna pärla sen den kom ut! Jodå, den är lika bra än idag. Inte min favorit av Disney filmerna, men absolut en väldigt bra och charmig film. 


Forrest Gump ♥ 1994 ★ 
Helt underbar, fantastisk, otrolig, vacker, sorglig, varm, makalös film. Det är allt jag har att säga. 

Marley & Me ♥ 2008 ☆ 
Kände för att se något mysigt. Slutade med att jag grät mig till sömns. Som alla andra gånger jag har tittat på denna film. Vad förväntar jag mig egentligen? Jag vet ju hur den slutar. 

The Knight Before Christmas ♥ 2019 
Julfilm med Vanessa Hudgens i år igen? Sign me up! En riddare som reser i tiden dessutom. Låter hur fånigt som helst, och det är det också. Men jag hade ändå en ganska mysig stund framför tv:n. Så det var nog inte så farligt ändå.  

Klaus ♥ 2019 
Alltså, kan inte bara denna film åka tillbaka i tiden och ha premiär när jag var åtta år så att jag hade kunnat växa upp med den varje jul. Nej? Okej. Jag nöjer mig väl med att se den varje jul från och med nu då. 

Lethal Weapon ♥ 1987 ☆ 
Jag ser den innan jul varje år och kommer fortsätta för alltid. För Martin & Rog är mitt dreamteam. Die Hard nästa! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar