lördag 7 december 2019

Hjem til jul (2019)

För bara två dagar sedan hade den norska tv-serien Hjem til jul premiär på Netflix. Och under min lördagskväll framför soffan slukade jag alla sex avsnitt på en gång. Inga ånger här inte!

Hjem til jul (alternativ titel Home for Christmas) får vi följa Johanne, en trettioårig sjuksköterska som är trött på sin mammas ständiga tjat om att singellivet borde vara förbi vid det här laget. Men att hitta den rätta är inte alltid så lätt, och dessutom är hon inte helt säker på om hon vill leva det liv som hennes omgivning försöker tvinga på henne. I huvudrollen som Johanne ser vi Ida Elise Broch som gjorde en helt fantastisk rollpresentation av en helt underbar karaktär. Tack vare Ida är Johanne otroligt lätt att både gilla och känna för - och framförallt, lätt att förstå vilka känslor hon känner utan att hon behöver säga det. Tillsammans med vår svenske Felix Sandman sprakade kemin. 

Det är både underhållande och ledsamt att få följa med Johanne på massor med avskyvärda dejter - det som hon känner, det känner även vi. Men det finns även ljuspunkter i hennes dejtingliv - romantik som tänds till liv både för Johanne och hennes nära och kära. Även om vi lämnas med en del lösa trådar mot slutet, så är jag väldigt nöjd med allt som denna serie hade att erbjuda. Jag har faktiskt ingen aning om detta var tänkt som en mini-serie eller om det kommer en fortsättning, men oavsett vad så tycker jag det var ett bra avslut som lämnade oss med en nyfikenhet för Johannes framtid. 

Det finns mycket att uppskatta under Hjem til jul's sex avsnitt. Den norska julstämningen som får en att längta till julen, referenserna till historiens bästa julfilm, och sist men inte minst - det faktum att vi nog alla kan relatera till hur svårt det kan vara att vara singel i en värld full av par. 

Se alla sex avsnitt av Hjem til julNetflix2 kommentarer:

  1. Tittade klart på serien på två dagar, helt underbar mysig serie. Älskar julkänslan man får!

    SvaraRadera
  2. SLUTET!!!! Snälla nån, jag blir bara så frustrerad. Bara måste veta vem det var som kom till slut!!!

    SvaraRadera