söndag 17 november 2019

Okt-19 ● Utdrag ur min filmdagbokI Oktober har det varit mycket Batman i fokus. Inte bara har jag sett fyra Batman-relaterade filmer, utan även fjärde säsongen av tv-serien Gotham. Visst är det underbart att känna sig lite smått besatt? 

Joker ♥ 2019 ★★★
Jag älskade denna filmen av så många anledningar. Läs varför i min recension

Batman Begins ♥ 2005  
Efter Joker blev jag sugen på att se om Nolan's Batman-filmer. Det var ytterst länge sedan sist, och helt ärligt så mindes jag knappt något från trilogins första film, Batman Begins. Men den är väldigt bra, även om uppföljaren garanterat är ännu bättre. 

The Dark Knight ♥ 2008  
The Dark Knight är en av världens största filmer, och en av de allra bästa som någonsin gjorts - om du frågar de röstande på sajten IMDB. Men jag kan faktiskt inte annat än att hålla med. Och för mig är det omöjligt att avgöra om Heath Ledger fortfarande står för bästa rolltolkning av Jokern, eller om Joaquin Phoenix nu lyckats överta mästarplatsen. De är väl helt enkelt båda två lika fantastiska, men på helt olika sätt. 

I Am Heath Ledger ♥ 2017 
Hittade dokumentären om Heath Ledger på SVT Play strax efter att jag sett The Dark Knight, och det var väl ödet att jag skulle se den också. Bra dokumentär om en väldigt intressant person. 

Ali Wong: Baby Cobra ♥ 2016 ★★★★
Tillsammans med en vän såg jag om Ali Wong's Baby Cobra på Netflix. Jag tycker fortfarande att denna stå-upp show är riktigt rolig, och trots att detta är tredje gången jag ser den så skrattar jag lika mycket. 

Hook ♥ 1991 
En gammal goding som man borde sett för länge sen kanske. Men å andra sidan var den inte så bra som jag hade hoppats. Helt okej rulle, men helt ärligt så tycker jag inte att den passar in i dagens samhälle. Hela berättelsen är alldeles för knasig för att kännas acceptabel idag. Men på 90-talet funkade det säkert. 

Downton Abbey ♥ 2019 ★★★★
Det är pinsamt hur lång tid det tagit mig att se den nya Downton Abbey filmen! Såg ju klart serien för länge sen nu. Men det var värt väntan, för jag älskade varje minut! Lika mysig och härlig som resten av serien. Filmen bjöd på allt man kunnat önska sig - massa humor, massa drama och ett vackert avslut på en fantastisk serie. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar