söndag 10 november 2019

James och Alyssa är tillbaka

Ja, som titeln lyder. James och Alyssa är tillbaka! Med ett tillskott dessutom. I andra säsongen av The End of the F***ing World, som släpptes på Netflix tidigare i veckan, får vi träffa på den tystlåtna Bonnie som nyss blivit utsläppt ur fängelse och nu är på jakt efter hämnd. 

Första säsongen av The End of the F***ing World tog mig såväl som många andra Netflix-prenumeranter, med storm för två år sedan tack vare sin unika stil. Andra säsongen är i mina ögon minst lika bra som första, och i och med min otålighet blev det att jag såg alla åtta avsnitt i ett svep på premiärdagen. 

I första säsongen fick vi träffa på James och Alyssa, två unika karaktärer med stora personligheter. James är ganska så säker på att han är psykopat, och Alyssa är en rebellisk tjej utan gränser.  Tillsammans genomgår de en oförglömlig resa som avslöjar ett och annat om vad för typ av personer de egentligen är. Men andra säsongens äventyr visar sig ha minst lika stor påverkan på både James och Alyssa, såväl som deras nyfunna vän Bonnie. 

Jag har ju nu läst serieboken (skriven av Charles S. Forsman) som serien baseras på, och kan klargöra att första säsongen i princip täcker hela boken (även om de två är väldigt olika). Säsong två var därför en slät nystart för berättelsen om James och Alyssa, och jag tror absolut att det har varit till en fördel för manusförfattarna att ha så pass fria händer. 

Allt det där som förra säsongen gjorde så bra, gör andra säsongen minst lika bra. Musiken som används gör varje scen helt magisk, och manusförfattarens mästerliga sätt att framföra berättelsen, däribland med hjälp av karaktärernas egna tankar, gör att serien förblir sådär härligt beroendeframkallande.  Kinematografin såväl som miljöerna och scenografin, är lika fantastisk som tidigare och helt ärligt så finns det ingenting att klaga på. Jag älskar denna serie. Jag tycker den är  bra. Och otroligt fängslande. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar