tisdag 8 oktober 2019

Sept-19 ● Utdrag ur min filmdagbokTrots att september är en sån där härlig höstmånad, så blev det inte alls mycket film för mig. Däremot har jag sett ett flertal serier, däribland Carnival Row's första säsong, Downton Abbey's sista säsong samt sjätte säsongen av Archer. Här kommer i alla fall mina tankar om de fem filmer jag fick sett under månaden.

The Girl Next Door ♥ 2004 ★★★
Jag gillade denna film mer än jag trodde att jag skulle göra. Absolut inte en fantastisk film men det kändes som att den hade så mycket mer hjärta än vad man skulle kunna tro av att se omslaget

Titanic ♥ 1997 ★ 
Denna film har jag sett hur många gånger som helst, och den slutar aldrig imponera på mig. En av mina absoluta favoritfilmer, tycker att den är fantastisk på alla sätt och vis. Läs min recension här

This Boy's Life ♥ 1993 
Jag fortsatte på Leo-spåret och såg This Boy's Life, en av hans första filmer. Leonardo DiCaprio är verkligen en sådan skådespelare som alltid varit bra. Erfarenhet är värt mycket, men talang är ibland värt ännu mer. Även Robert DeNiro är fantastisk i denna rulle, och tillsammans gav de mig en film jag sent kommer glömma. Kan starkt rekommendera denna film till dig som gillar djupa coming-of-age draman. Själv har jag alltid varit svag för denna genre. 

Casablanca ♥ 1942 
En klassiker som jag skäms lite över att erkänna att jag aldrig sett förrän nu. Men äntligen blev det av, och jag håller verkligen med om att den förtjänar sin status inom vår filmhistoria. Om du vill veta mer ingående vad jag tyckte om Casablanca och varför den fick en stark fyra, så kan du läsa min recension här

Daddy's Home ♥ 2015 ★★
Förväntade mig väl egentligen inte att gilla denna film särskilt mycket då jag varken är ett stort fan av någon av skådespelarna, eller ens genren i sig. Men eftersom jag ändå såg den så måste det ha funnits lite hopp om att jag skulle underhållas. Tyvärr stämde mina negativa misstankar, och detta är helt enkelt inte en film i min smak, och det är inte min humor. Men trots detta kunde jag ändå uppskatta vissa delar bättre än andra, och jag tror att du som gillar Will Ferrell's filmer kommer kunna uppskatta Daddy's Home bättre än vad jag gjorde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar