onsdag 4 september 2019

Aug-19 ● Utdrag ur min filmdagbokAugusti visade sig bli en bra filmmånad. Vilket egentligen kanske inte är så konstigt då värmen börjat försvinna och sommaren snart inte längre finns inom räckhåll. Tretton filmer totalt, om vi ska räkna med att jag såg Once Upon a Time in Hollywood två gånger på bio. Många var dock omtittningar på filmer jag redan sett. Och mest blev det halvdana romcoms, framförallt mot slutet av månaden. Men även sådana filmer kan vara trevliga ibland. 


I rymden finns inga känslor ☆ 
Jag älskade denna film, tyckte den var så otroligt mysig. Detta är faktiskt första svenska filmen jag sett på länge, och från och med nu tänkte jag faktiskt försöka se mer svensk film då jag ungefär hela mitt liv undvikit den svenska filmindustrin.

Mig äger ingen ★★★ 
För att genast fortsätta på det svenska spåret, tittade jag även på Mig äger ingen på Netflix. Tyckte det var en väldigt intressant och bra film med bra skådespelarinsatser, främst från Mikael Persbrandt. Gav den dock egentligen 3,5 på letterboxd, men eftersom jag inte kör halvstjärnor här så får det bli en fyra. 

Tag ★★★
Efter den tunga film som Mig äger ingen visade sig vara, behövde jag en lättsam komedi. Tag var ett ganska så bra val då jag faktiskt gillade den. Även denna film gav jag 3,5, men överlag lutar det mer mot en trea än en fyra. Vilket ändå är ett bra betyg för att vara en komedi som jag betygsätter. Är nämligen inget större fan annars av den här typen av komedier. 

Once Upon a Time in Hollywood 
Såg faktiskt denna film två gånger på bio i augusti. Tyckte bättre om den under andra tittningen, men jag gillade den även under första. Så länge man accepterar upplägget och bristen på en större storyline, så tror jag absolut att man kan uppskatta filmen. Här kan du läsa min recension.


Miss Congeniality ★★ 
Gillade inte denna filmen särskilt mycket första gången jag såg den för några år sen, så tänkte jag skulle se den igen och se om jag gillade den bättre denna gången. Svaret blev nej. Gillar Sandra Bullock så vill gärna älska denna film, men tycker bara inte att den är särskilt bra. Funkar ändå som en mysig romcom dock, men personligen finns det andra romantiska komedier som jag hellre rekommenderar. Stör mig också på att filmen inte alls är så feministiskt positiv som folk tycks vilja säga att den är. 

Freaky Friday ★★★☆ 
Såg även om Freaky Friday som jag sett en gång när jag var i yngre tonåren och gillade. Var nyfiken på om jag skulle tycka om den lika mycket idag, och svaret är nog faktiskt ja. Visst är det inte en superbra film men jag tycker den har en charm som jag verkligen uppskattar. Till skillnad från Miss Congeniality så gillar jag den cheesyness vi får se i Freaky Friday

The Wolf of Wall Street ☆ 
Under första halvan var jag lite osäker på denna film, men tyckte den blev bättre och bättre och gillar verkligen andra halvan av filmen, när allt spårar ur. Tycker Leonardo DiCaprio är en fantastisk skådespelare, och det visar han verkligen i The Wolf of Wall Street. Var lite besviken över att Matthew McConaughey bara var med i en ynka scen dock. Hade förväntat mig att han skulle vara med mer. 

Tropic Thunder ★★★☆ 
Bestämde mig för att se om Tropic Thunder nu i augusti, då jag (precis som med Miss Congeniality) var nyfiken på om jag skulle gilla den bättre om jag såg om den idag. Första gången var jag nämligen inte jätteimponerad. Tyckte den var helt okej, men inte så bra som visar verkar tycka. Har ganska svårt får att svara på vad jag tycker nu då jag gillar vissa delar och ogillar andra. Men övertag gillade jag den faktiskt bättre än förra gången! Skrattade flera gånger och älskar alla referenser till kända filmer. Hela storyn är ju också så sjukt rolig, även om jag tror att den aha potential till att bli så mycket bättre. 


Shrek 2 ★ 
Har otroligt svårt att bestämma mig för om jag vill ge denna film en fyra eller femma, men eftersom jag känner mig generös (och verkligen älskar denna filmen) så landar vi på en femma. Tycker Shrek 2 är helt underbar och klart mycket bättre än ettan, även om jag också älskar ettan såklart. Det är bara så mycket med denna film som jag älskar. Och den är ju bara helt fantastiskt rolig, jag skrattar verkligen hela tiden. Alla referenser och easter eggs. Hela sagovärlden. Shrek. Fiona. Shrek och Fiona. Åsnan. Mästerkatten i stövlar. Musiken. Allt, allt, allt. Här kan du se min lista på 13 easter eggs jag hittade i ShrekShrek ★★★★ 
Jag såg dessa filmer i lite bakvänd ordning, men jag hade egentligen bara tänkt se Shrek 2 eftersom jag kände för att titta på något mysigt som garanterat skulle få mig att skratta. Men jag blev så underhållen av den att jag inte ville att det skulle ta slut, och därför såg jag även den första Shrek filmen. Och även om jag älskar Shrek 2 ännu mer så är även denna helt fantastisk. Alla barn borde växa upp med Shrek i sitt liv. Och alla vuxna borde också se den. 

Falling Inn Love ★★☆ 
Netflix har kommit med en ny lågbudget- romantisk komedi, och jag bestämde mig för att se den nu när jag ändå var inne i en liten "dålig-komedi" period. Filmen passade för mitt ändamål - att kunna slötitta på film samtidigt som jag höll på att sätta ihop en ikeamöbel. Men överlag var den inte särskilt bra då den var otroligt förutsägbar och med dåligt skådespel. Och varför skulle huvudkaraktären skrika ungefär femtio gånger under en enda film? Men för övrigt gillade jag miljön och de härliga accenterna så det blev ändå en mysig stund framför tv:n. 

Just My Luck ☆ 
Vad som började som en tråkig, ointressant och allmänt dålig film, slutade med att bli en väldigt mysig och charmig film som jag faktiskt gillade. Tror det var efter att Lindsay Lohan's karaktär började få otur som jag faktiskt började gilla henne. Hon blev mer mänsklig på något sätt. Tyckte romansen var ganska gullig, och jag gillade hela temat med att den ena har tur medan den andra har otur - vilket kastas fram och tillbaka mellan dem efter varje gång de delat en kyss. Men visst, absolut ingen fantastisk film men tyckte ändå den var ganska underhållande så klart godkänt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar