fredag 2 augusti 2019

Juli-19 ● Utdrag ur min filmdagbokTio filmer under juli. Bästa film som jag inte redan sett, är utan tvekan Prisoners. För övrigt fick jag sett många filmer jag verkligen gillade vilket överlag gjorde detta till en väldigt bra filmmånad för mig. 
Spider-man: Into The Spider-Verse ★★★★☆ 
Detta är en film det pratades väldigt mycket om förra året, och nu i juli fick jag äntligen sett den. Det är jag glad för, då jag verkligen förstår varför folk älskar denna film. Tycker animationen var fantastisk, och ungefär allt med hela berättelsen i sig blev så bra. 
Spider-Man: Far From Home ★★★★☆ 
Nästa film blev också en Spider-man film, nämligen Far From Home som hade biopremiär nu i juli. Gillade Homecoming och även Far From Home blev en stor hit hos mig. Älskar Tom Holland som Spider-Man, tycker han är så himla charmig. Och filmen i sig är fantastiskt rolig och underhållande på alla sätt och vis! Jake Gyllenhaal var ett kul tillskott. Läs min recension här
The Spy Who Dumped Me ★★★☆☆ 
Gav denna faktiskt tre stjärnor på Letterboxd även om den egentligen bara förtjänar två. Detta kändes verkligen som en film jag vanligtvis inte hade gillat, men just vid det tillfället jag såg den, så var denna lättsamma komedi på något sätt precis vad jag behövde. 
Waitress ★★★★☆ 
Såg denna film av två anledningar. Den första är Keri Russell som spelar huvudrollen, och den andra är storyn som verkade väldigt intressant - en kvinna som försöker frita sig från ett miserabelt äktenskap, ständigt omgiven av sin egen rädsla. Waitress passade mig perfekt och helt ärligt tror jag den hade varit bra för nästintill varenda kvinna att se. Nackdelen är väl att den slutade lite väl mycket som om det vore en saga med ett självklart lyckligt slut. Hade velat ha något mer realistiskt, men samtidigt kan jag inte neka att det blev ett fint avslut på en bra film. 
Paddington ★★★☆☆
Jag håller med om att detta var en mysig film som bjöd på mycket god underhållning. Men den var kanske ändå inte bra som jag hade förväntat mig. Vill se tvåan, har hört att den ska vara ännu bättre.
Captain America: Civil War ★★★★★
Jag älskar denna film, tycker det är en av de bästa marvelfilmerna, om inte till och med den bästa. Delad första plats med Infinity War möjligtvis.
Prisoners ★★★★★ 
Prisoners visade sig vara en makalös film som jag är riktigt glad åt att äntligen ha sett! Otroligt spännande från början till slut, och man sitter intensivt genom filmens gång och försöker klura ut vad som har hänt med de två små flickorna.
The Lion King ★★★★☆ 
Jag älskade denna version av Lejonkungen. Tycker det var uppfriskande att se en av mina favoritfilmer från barndomen som en helt ny visuell värld. Blev känslosam på alla sätt och vis. Musiken är lika magisk idag som då. 
Instant Family ★★☆☆☆
Tycker inte denna film var jättebra. Gillade andra halvan bättre än första halvan, men överlag var jag ganska besviken då jag förväntade mig att älska denna filmen. Storyn och konceptet var superlockande, men jag upplevde inte att det hela genomfördes särskilt bra. 
Roman Holiday ★★★★☆

Har velat se Roman Holiday sedan alltid, och nu äntligen ryckte jag fram dvd:n ur hyllan och satte igång den. Förstår varför den blivit en sådan stor klassiker, den är både riktigt rolig och underbart mysig. Kommer garanterat se denna film igen, och är nu riktigt sugen på att se fler filmer både med Audrey Hepburn och Gregory Peck. Läs min recension här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar