tisdag 2 juli 2019

Vilken tv-serie är min favorit?

Felicia på bloggen FrökenTV gjorde förra veckan en tv tag på sin blogg, och jag tänkte helt enkelt att jag skulle hänga på. Så här kommer alltså mina svar på samma frågor!


Min favoritserie
I höstas gjorde jag en lista om mina topp trettio tv-serier, och den kan du läsa här. Men för att spoila listan, så ligger Lost på plats nummer ett. Den har alltid legat på plats nummer ett och kommer troligtvis alltid göra det också. 

Min favoritgenre
Jag älskar dramaserier med mycket humor, samt humorserier med mycket drama, men tittar egentligen på allt. Äventyr och action blir jättebra så länge det mixas med ett bra manus och kvalitetssäkra effekter. Kostymdraman passar mig alldeles utmärkt så länge tempot håller sig starkt. Science fiction tackar jag aldrig nej till såvida det inte är dålig science fiction. Märkliga serier som går dit ingen serie gått tidigare, yes please! Ja, du förstår nog - jag tittar på allt. 


En serie jag ogillar
Det finns inga serier jag rentav ogillar, bara serier jag inte tittar på. Är inget stort fan av de där stora reality-serierna som alla andra verkar älska.

Den serie jag sett om flest gånger
Komediserier kan jag se om oändligt många gånger, så måste vara någon av dem. Friends, How I Met Your Mother och Full House har jag sett fler gånger än jag vill erkänna. Nej skämt åsido, jag har inga problem med att erkänna det. Hashtag stolt serienörd.


Ett avsnitt i veckan vs maratonkolla
Maratonkolla, alla dagar i veckan! 

Min favoritkaraktär
Aurora Luft från X Company kommer alltid vara en stor favorit hos mig. Nathan Young från Misfits också, även om jag antagligen hade avskytt honom i verkligheten. Men det är det som är skönheten med tv - det är inte verkligt så man kan tycka precis vad man vill. 

En serie jag aldrig fastnat för
Det är lite långt tillbaka i tiden, men under Arrows första säsonger - ni vet, då när den var så otroligt hypad av allt och alla - då tittade jag på ungefär sju avsnitt och förstod verkligen inte grejen med serien. Jag tyckte den var så förbaskat tråkig och ointressant. Även Buffy är en sån serie som alla älskar, men som jag aldrig fastnade för. Och Gilmore Girls. Nu kommer jag på massvis med serier, men kan avsluta med Gilmore Girls som jag egentligen tycker om, men ändå aldrig riktigt fastnat för. När jag tittar på den serien så är det mest för avslappning, inte för att jag egentligen är särskilt investerad i vad som händer. 


Mitt favoritship
Jag har inget självklart val här, men några favoriter är sockersöta Anne och Gilbert i Anne With an E, Josh och Arnold i Please Like Me, Jim och Pam från The Office, Anne och Aramis från The Musketeers och James och Alyssa från The End of the F***ing World

En serie jag har gillat men inte gillar längre
Game of Thrones? Nej, skoja bara. Men efter det fruktansvärda slutet vi fick så ligger det nog lite sanning i det. 


En serie som blivit nedlagd för tidigt
Dirk Gently's Holistic Detective Agency! Blev så otroligt besviken när jag fick veta att denna serie blivit nedlagd, en av mina absoluta favoriter. Men som tur är så är både första och andra säsongen väldigt bra så jag kommer absolut göra ett återbesök till denna serie i framtiden och se om allt. 

Min guilty pleasure serie
Full House kommer nog alltid vara lite av en guilty pleasure serie för mig. Tänk att den hamnade på plats nummer tjugoett i min topp trettio lista, medan serier som Outlander och Downton Abbey inte ens kom med i listan? Skäms på mig. Men jag skulle inte ändra listan för världen. 

Serier jag följer just nu
Veckovis följer jag Big Little Lies och The 100. Yellowstone's andra säsong har haft premiär förra veckan men jag har inte sett avsnittet ännu, och inte heller bestämt mig för om jag ska göra det eller om jag ska vänta tills alla avsnitt finns ute. Maratonvis håller jag just nu på att kolla igenom fjärde säsongen av Peaky Blinders samt den makalösa (!) mini-serien Chernobyl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar