tisdag 9 juli 2019

Spider-Man: Far From Home (2019)Spider-Man: Far From Home är uppföljaren till Spider-Man: Homecoming som släpptes för två år sedan. Filmen följer eftereffekterna av händelserna i Avengers: Endgame för vår friendly neighborhood Spiderman, samtidigt som vi får följa honom brottas med ett nytt och spännande hot. 

Förväntningarna inför Far From Home var höga av dessa två främsta anledningar, (1) Homecoming var en väldigt bra superhjältefilm som förtjänar en väldigt bra uppföljare, och (2) Endgame var fantastisk och därför måste bara första efterföljande filmen bli bra. Så levde då Far From Home upp till de höga förväntningarna? Ja. Ja, det gjorde den.

Vad kan jag säga, Spiderman is my jam. Har alltid varit ett fan av Tobey Maguire-filmerna, och därför känns det nästan lite konstigt att säga att jag nu officiellt tycker att Tom Holland är en bättre Spiderman. Vad är det som gör honom så perfekt i rollen? Svårt att peka ut en exakt anledning, men kan säga såhär - Holland lyckas så fantastiskt bra med att förmedla starka känslor samtidigt som han är så otroligt charmigt pinsam i ungefär alla situationer han befinner sig i. Och om inte det är den perfekta Peter Parker, så finns det ingen perfekt Peter Parker. 

Även om Tom Holland är en stor anledning till varför både Homecoming och Far From Home blir så fantastiskt älskvärda, så är det såklart inte allt. Först och främst kan jag direkt hävda att Homecoming är bra, men Far From Home är bättre. Allt jag älskade med Homecoming är steget bättre i uppföljaren. Humorn var rolig, nu är den roligare. Spänningen var hög, nu är den högre. Skurken var bra, nu är den bättre. För att toppa det hela, får vi i denna film dessutom en kärleksberättelse som jag faktiskt är intresserad av och bryr mig om, till skillnad från förra filmen. Men samtidigt är jag glad att Peter och MJ inte började intressera sig för varandra förrän i denna filmen. Varför? Eftersom vi antagligen inte hade brytt oss ens hälften så mycket om deras flört i denna filmen utan introduktionen till karaktärerna vi fick i den förra. 

Spider-man: Far From Home avslutas, som nästintill alla superhjältefilmer (du vet vilken film jag exkluderar), med ett tillfredsställande slut, men lämnar oss samtidigt med en finfin cliffhanger som gör en riktigt taggad på nästkommande film om tonårshjälten Peter Parker. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar