måndag 22 juli 2019

Lilla filmlistanSenaste filmen jag såg 
Instant Family. Hyrde den på SF Anytime igår kväll eftersom jag trodde det skulle vara en film precis i min smak då den handlar om ett par som bestämmer sig för att ta in tre fosterbarn istället för att skaffa egna barn. Vissa delar av filmen blev lyckade men överlag var jag besviken och tyckte inte filmen var jättebra. 

Senaste filmen jag såg på bio
Lejonkungen, den nya versionen. Till skillnad från resten av världen så tyckte jag faktiskt om den väldigt mycket.

En relativt ny film jag sett nyligen (men inte på bio)
The Spy Who Dumped Me såg jag i början av juli och tyckte den var helt okej. Inte särskilt bra egentligen, men den lyckades ändå underhålla mig för stunden. Såg Spider-Man Into The Spiderverse ganska nyligen också, och tyckte den var väldigt bra. 

En gammal film jag sett nyligen och gillat
Såg Prisoners från 2013 förra veckan, och tyckte den var helt fantastisk. Såg även Waitress (2007) på C-More ganska nära inpå, och den passade mig perfekt då det var en väldigt fin och ärlig berättelse om en kvinna som försöker frita sig från ett miserabelt äktenskap. 

En klassiker jag ett nyligen och gillat
Har inte sett någon självklar klassiker, men såg I Skuggan av Bronx från 1993 för någon månad sedan, en väldigt bra film som jag absolut tycker man ska se. 

Roligaste filmen jag sett nyligen
Spider-man: Far From Home! Älskade den och tyckte den var väldigt rolig, som vanligt med Marvel. 

Mest jobbiga/tragiska film jag sett nyligen
Skulle nog säga I skuggan av Bronx här. Det är en coming-of-age film om en pojke som växer upp i en arbetarklassfamilj men tas om hand av kvarterets kriminella överhuvud. Delar av filmen är ganska hemska eftersom den ärligt berättar om kriminaliteten i Bronx på 60-talet. 

En biofilm jag ser fram emot
Ser väldigt mycket fram emot Once Upon a Time in Hollywood som kommer i augusti om jag minns rätt. Ska såklart även bli roligt att se nästa kapitel till Det som kommer september, men samtidigt tror jag inte att jag kommer gilla den lika mycket eftersom de största anledningarna till varför jag älskade första delen av Det var på grund av att karaktärerna var barn. Påminde så mycket om ex Goonies, Stand By Me och Stranger Things. Tre av mina favorittitlar. 

Tre filmer jag vill se - nya och gamla
Har just nu siktet inne på The Glass Castle (2017) med Brie Larson som jag tror skulle passa mig. Vill även se Christopher Robin (2018) och Before Sunrise (1995) som jag nyligen köpt hem. Har egentligen aldrig varit särskilt sugen på att se Before-filmerna tidigare, trots deras kultstatus. Men sedan jag förra året såg Before We Go, en film som jag verkligen älskade, så har jag blivit väldigt sugen på att se dessa filmer som tydligen ska vara väldigt lika Before We Go

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar