torsdag 4 juli 2019

Juni-19 ● Utdrag ur min filmdagbok

Jag är mer inne på serier just nu än filmer, men några filmer i juni blev det åtminstone. För övrigt har jag kollat igenom hela andra säsongen av Good Girls (recension är påväg), fjärde säsongen av Peaky Blinders (recension) och andra säsongen av Glow (recension).

Monty Python and the Holy Grail  
Helt ärligt somnade jag mot slutet, och hade nog därav gillat filmen bättre om jag hade sett den vid ett annat tillfälle när jag var lite piggare. Så ta inte mitt betyg superseriöst, men överlag så skulle jag tro att det hade blivit en trea för mig. Smårolig film som driver så mycket med sig själv att det blir kul. Men jag hade förväntat mig att gilla den mer än jag gjorde (eftersom jag verkligen gillade Life of Brian), och därför tänker jag ge den en ny chans vid något annat tillfälle - utan att somna. 

Dark Pheonix ★★★ 
Månadens biobesök blev Dark Pheonix, den nya X-men filmen. Tyckte den var helt okej men ingen wow-film. Läs min recension här.

Anon ★★☆ 
Denna film var väldigt intressant på sätt och vis, och egentligen hade det nog kunnat bli så mycket bättre än vad det blev. Men helt ärligt blev filmen bara seg och tråkig. Synd då filmens framtidsvision hade kunnat bli en väldigt intressant värld att dyka in i om det hade gjorts rätt. 

Chernobyl ★★★★★ 
Detta är egentligen en mini-serie, men den får komma med här också. Just nu pratar alla om Chernobyl och hur bra den är, och låt mig bara säga: de har rätt. Se den. Otroligt lärorik och viktig. För att inte tala om spännande! Bara se den. Och om du redan sett den, se den igen. För att, varför inte? 

Green Book 
Detta var en film precis i min smak. Jag älskade Green Book för allt som den gjorde bra. Manuset är perfekt, skådespelarna är superba och hela filmen överlag är så otroligt fängslande. 

I Skuggan av Bronx ★★★
Ytterligare en fantastiskt bra film! A Bronx Tale finns just nu att se på SVT Play, och det kan jag rekommendera dig att göra. Robert De Niro har regisserat och spelar även en av huvudrollerna. Filmen kändes väldigt verklighetstrogen vilket gav den ett djup jag sent kommer glömma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar