lördag 6 juli 2019

15 anledningar till varför jag kommer sakna Deadly Class

I höstas kom det en serie som jag förälskade mig i totalt - precis som många andra gjorde. Men trots den höga populariteten hos sina fans, var inte fansen tillräckligt många och därför blev serien nedlagd efter enbart en säsong. Detta var jätte tråkigt för mig att höra eftersom jag verkligen hade velat se mer av denna fantastiskt unika serie. Här kommer därför ett inlägg dedikerat till Deadly Class och alla anledningar till varför jag kommer sakna den. 


Ett. 
Ploten. Hela grejen att skapa en berättelse som följer eleverna på en skola för yrkesmördare, kommer ursprungligen från serietidningsförfattaren Rick Remender, men vi kan nog alla enas om att storyn fungerade minst lika bra i tv-serieformat! Deadly Class hade så mycket mer att ge, och personligen hade jag gladeligen suttit bänkad framför tv:n så fort chansen kom. Två.
Karaktärerna. Hela skaran karaktärer är helt underbara, och om de hade fått chansen att utvecklas ytterligare under kommande säsonger så tror jag Deadly Class hade kunnat bli så otroligt mycket mer än vad den är idag. Till och med de karaktärer vi inte borde gilla, lyckas hitta ett sätt till att bli underhållande.  


Tre.
Hur underbart vrickad serien är. Jag kommer sakna Deadly Class eftersom hela serien är så skruvad på så otroligt många sätt, och jag älskar det. 


Fyra.
Lana Condor. I Deadly Class är hon så långt ifrån Lara Jean som man bara kan komma, och det är underbart. Skådespelerskan är så jäkla vacker och karaktären är så jäkla bad-ass


Fem.
Benjamin Wadsworth. En för mig helt okänd skådespelare sedan tidigare, nu i rollen av Marcus Lopez, seriens kanske största karaktär. Söt som socker och med förmågan att förmedla ungefär hundra olika ansiktsuttryck per avsnitt? Give me more!


Sex.
Vänskapen mellan Marcus och Billy. Det finns många växande relationer i serien att uppskatta, men den bästa av alla måste nog vara vänskapen mellan Marcus och Billy. Åh, vad jag hade velat se detta utvecklas i fler säsonger, och attans att jag inte kommer få se det.


Sju.
Denna trio. Denna fantastiskt underbara trio. Jag förälskade mig snabbt i Billy, men det dröjde inte länge innan både Petra och Lex började bli lika älskvärda tack vare deras unika personligheter och härliga sätt att uttrycka sig. Men hallå, tillsammans då? Tillsammans är dessa tre en enda stor explosion av underhållning. 


Åtta.
Maria. Underbart fantastiska Maria. Om det är någon karaktär vars utveckling hade kunnat bli helt makalös, så är det Maria! Hennes bakgrund är kanske en av de mest hemska, och trots hennes användbara förmåga att manipulera både vänner och fiender har hon innerst inne ett stort hjärta som kräver mycket kärlek. 


Nio.
Att serien tar sin serietidningsbakgrund på högsta allvar. Deadly Class älskar serietidningsvärlden, och det gör vi också! 


Tio.
Miljön, scenografin och ungefär allt runtomkring. Ja, Deadly Class utspelar sig på åttiotalet och jag älskar det. Kostymerna bidrar till hela atmosfären, och scenografin lyckas alltid hitta ett sätt att imponera. Den kulturella mångfalden i serien är kanske till och med en ännu större detalj att uppskatta. 


Elva.
Marcus sarkasm. Det finns många anledningar till att älska Marcus Lopez, men en av de största är hur fantastiskt underhållande han är oavsett vilket situation han befinner sig i. Varje gång han står inför en personlig förolämpning ger han det perfekta svaret i form av lättsam sarkasm. Och vi älskar honom för det.


Tolv.
Willie och allting som har med Willie att göra. Hur godhjärtad han är, men för smart för att visa det. Hans växande vänskap med Marcus. Hans otroligt härliga personlighet som är omöjlig att inte falla hårt för. Ja, jag kommer sakna Willie. 


Tretton.
Lex och hans fantastiska frisyr. Lex var ingen stor favorit i början, men genom säsongen växte han enormt - åtminstone ur en underhållande synvinkel. Hans personlighet och attityd kan väl behöva lite finslipning, men vi älskar honom ändå. 


Fjorton.
Maria och Saya. Deras vänskap är guld, och även om det finns lite avundsjuka och osäkerhet mellan dem så är det ändå tydligt att de älskar varandra. 


Femton.
Överlag är Deadly Class en fantastiskt underhållande serie som jag kommer sakna med hela mitt hjärta. Den är så rolig, den är så spännande och den är bara överlag så jäkla underbar. Men trots nedläggningen är jag superglad åt att ha fått ta del av första säsongens tio avsnitt, tiden som spenderats åt det ångrar jag inte för en sekund. 

2 kommentarer:

  1. Jag kommer också sakna den här serien, älskade verkligen karaktärerna. Finns inget jag ogillar med den. Tråkigt att den inte blev förnyad helt enkelt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jättetråkigt verkligen. Hade gärna sett mer av Deadly Class!

      Radera