torsdag 18 juli 2019

11 frågor ○ One Tree HillEftersom jag känner mig lite nostalgisk idag så tänkte jag att det kunde vara en rolig idé att minnas tillbaka till en sån där härlig serie man följde slaviskt under tonåren. Jag tror vi är några stycken här i världen som såg samtliga nio säsonger av One Tree Hill, och visst var det en underbar tid?

1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien?
Jag skulle nog kalla One Tree Hill en ganska typisk tonårsserie - åtminstone under de första åren. Det hela börjar med två halvbröder på olika sidor av popularitetsskalan på en skola. Drama uppstår när de båda börjar spela i samma basketlag. 

2. Vad är det bästa med serien?
Det här var en riktigt svår fråga när det kommer till One Tree Hill. Nu gäller det verkligen att tänka tillbaka! Men jag måste nog säga att karaktärerna är det bästa med serien. Att få följa dessa personer från ungdom och senare även in i vuxenlivet är verkligen intressant - det känns verkligen som att man lär känna personerna på riktigt! För flera av karaktärerna är dessutom karaktärsutvecklingen enorm, och det är verkligen roligt att få följa. 

3. Vad är det sämsta med serien?
Jag har numera svårt att gå tillbaka till de tidigare säsongerna av One Tree Hill eftersom allting känns så otroligt fånigt. Det är alldeles för mycket pinsamt tonårsdrama! Jag vet att jag kunde tyckte att allting kändes lite fånigt redan i tonåren, men nu är jag väl ännu mer petig kanske. Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att de tidiga säsongerna har en charm i sig, det är ju trots allt lite nostalgiskt att se på gamla avsnitt man växt upp med. Av den enkla anledningen kanske man egentligen accepterar mer än vad man vanligtvis hade gjort. 

4. Vilken karaktär är din favorit?
Finns ingen tvekan, min favorit är Brooke. Hon var inte världens trevligaste person i början, men hon blev verkligen den bästa karaktären i hela serien bara efter några säsonger. Trots att jag egentligen inte är det minsta lik henne så blev hon en stor feministisk förebild för mig. Starkare kvinna får man leta efter!

5. Ett minnesvärt citat från serien som du gillar?
Finns otroligt många bra citat från One Tree Hill. I och med att huvudkaraktären är ganska poetisk av sig, så blev det snabbt en av de där detaljerna med serien som vi minns så väl. En av mina favoriter uttalas faktiskt av Peyton (har jag för mig i alla fall), som också har varit en relativt poetisk karaktär genom seriens gång. "Every song ends, but is that any reason to not enjoy the music?"

6. Finns det någon relation i serien som du gillar extra mycket?
Jag var aldrig så jätteförtjust i någon av de romantiska relationerna i serien. Givetvis var Haley och Nathan ett fint par, men helt ärligt så var jag aldrig så kär i dem som många andra verkar ha varit. För mig var vänskaperna i serien så mycket viktigare. Jag skulle nog säga att Brooke och Peyton hade min favoritrelation genom seriens gång. De hade sina upp- och nedgångar men de älskade varandra och lyckades alltid hitta tillbaka till varandra. Gillade också att få se en vänskap blomma ut mellan Nathan och Lucas i de senare säsongerna eftersom de verkligen avskydde varandra i början.

7. Finns det någon scen som du aldrig glömmer?
Ohja, många. Sista scenen i sista avsnittet av sista säsongen. Quentin's begravning. "We were here"-scenen. När Peyton och Brooke tillsammans knuffade ner Peyton's stalker nerför trappan. När alla var instängda på skolan under skolskjutningen vilket resulterade i Dan's mord på sin bror. När Brooke får sin hämnd på Xavier. När Carrie kidnappade Jamie. När limousinen kraschade över bron. När Haley blir påkörd samtidigt som Lucas får en hjärttack. När Brooke nästan drunknar. När Nathan blir kidnappad. När fake-Sarah skjuter Clay och Quinn. The List goes on. 

8. Favoritmusik från serien?
Älskar scenen i sista avsnittet när de alla sjunger med till introlåten "I don't want to be". 

9. Har du någonsin gråtit till serien?
Ja, det är jag säker på att jag gjort vid flera tillfällen. Quentins begravning gjorde mig väldigt känslosam. Serieslutet gjorde mig väldigt känslosam. Tror till och med att Dan's död gjorde mig tillräckligt känslosam för att fälla en tår eller två.

10. Vad tyckte du om slutet?
Jag tyckte serien fick ett väldigt bra slut. Nu var det väldigt längesen jag såg det, så minns inte så mycket mer än just att jag gillade det. Det är alltid väldigt känslosamt när en serie man följt så länge, med karaktärer man följt så länge, plötsligt tar slut. Sedan att avsnittet i sig verkligen levererade var ju också ett plus. 

11. Slutligen, varför är denna serie så speciell just för dig? 
Av samma anledningar som för de flesta, skulle jag tro. Jag har växt upp med One Tree Hill. Jag har växt upp med Brooke, Peyton, Lucas, Nathan, Haley och alla andra mysiga karaktärer vi fått följa genom seriens nio säsonger. Det var så mycket drama i denna serien - den var alltid lika spännande, lika bra på att sluta i cliffhangers och lika bra på att få mig som tittare att verkligen känna det som karaktärerna kände - vare sig det var glädje, skratt eller tårar. Av ungefär hundra anledningar kommer One Tree Hill alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. 

Vad är dina bästa minnen från One Tree Hill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar