torsdag 27 juni 2019

Topp 10 oförutsägbara duos på tv

Ibland kan det vara svårt att veta om två karaktärer är vänner eller inte. Hur känner de egentligen för varandra, och kan de verkligen lita på varandra? Här kommer tio duos på tv som jag älskar på grund av hur oförutsägbara de är.

...glömsk som jag är så missade jag att rangordna dem, så detta blir en topplista utan ordning. Men huvudsaken är att alla ligger inom topp 10, eller hur? Vi kan annars kalla det en tio-delad förstaplats.


James & Alyssa (The End of the F***ing World) 
Det hela börjar med att James planerar att mörda Alyssa. Mot slutet ser denna relation helt annorlunda ut, och det är en fröjd att få bevittna. Men ändå sitter vi alltid på nålar när vi ser ett avsnitt av The End of the F***ing World, eftersom det aldrig riktigt går att förutspå vad varken James eller Alyssa kommer göra näst. 


Bellamy & Clarke (The 100)
Det är tydligt att dessa två karaktärer älskar varandra, men ändå har vi sett otroligt många upp-och-nedgångar och svek genom seriens hittills sex säsonger. Clarke lät en bomb falla ner på en by för att skydda Bellamy, men hon lämnade honom också för att dö i Octavias "fighting pit" under säsong fem eftersom hon var arg på honom. Så var har vi egentligen dessa två? Det är alltid lika spännande att få se. 


Eve & Villanelle (Killing Eve)
Killing Eve blev snabbt en omtalad serie när den kom, och inte bara för det fantastiska manuset eller de lika fantastiska skådespelarprestationerna. Den underbart härliga katt-och-råtta leken mellan Eve och Villanelle är en makalös resa att få följa med på som tittare, och trots karaktärernas fiendskap så kan vi ändå se en gnutta av respekt mellan dem. 


Aurora & Frans (X Company)
X Company är en enastående serie som gav mig både en av mina absoluta favoriter bland huvudprotagonister i serier, samt en av mina absoluta favoriter bland huvudantagonister i serier. Och när dessa två slår ihop, då händer det grejer ska du veta. Aurora och Frans genomgår en fantastisk resa ihop genom seriens tre säsonger, och framförallt är det mot slutet som vi verkligen får se dem öga mot öga. Utan de scener dessa två karaktärer delar hade tredje säsongen av X Company aldrig blivit vad det är. 


Dirk & Todd (Dirk Gently's Holistic Detective Agency)
Är Todd och Dirk vänner på riktigt, eller är de bara fast i en cykel av oförutsägbara händelser? Bra fråga, men denna serie lyckas alltid bli svår att förutse eftersom varenda händelse är så bisarr att det inte går att ana i förväg. Hur som helst så finns det ingen bättre duo för att lösa alla märkligt holistiska mordmysterier än det omaka paret Dirk och Todd. 


Jen & Judy (Dead To Me)
Här kan vi snacka om oförutsägbar duo. Jen och Judy blir snabbt goda vänner, men på grund av en stor hemlighet kan vi aldrig riktigt helt lita på att dessa vänner kommer förbli vänner för alltid. Men vad vi får är en riktigt underhållande duo, så vi får väl se till att njuta medan det varar. 


Nick & Happy (Happy!)
Yrkesmördaren Nick och den flygande enhörningen som följer med honom på alla hans smått kriminella äventyr, kan vi verkligen kalla en bra duo. Och de är såklart allt annat än förutsägbara, dessa två. 


Riddler & Penguin (Gotham)
Vi alla som följer tv-serien Gotham älskar såklart även att få följa med på duon Riddler och Penguins alla äventyr. Och anledningen till varför vi älskar de så mycket? För de är alltid lika oförutsägbara. Men vare sig de jobbar ihop av vilja eller tvång så är det alltid lika underhållande. 


Beth & Rio (Good Girls)
Beth och Rio gav oss enormt mycket spänning genom seriens första två säsonger. Ena stunden verkar det som att de är nära på att kyssas, för att nästa sekund vara villiga att döda varandra. Ja, detta är verkligen en intressant relation att få följa. 


Damon & Stefan (The Vampire Diaries)
Brödrakärleken visade sig övervinna allt mot slutet, men det var inte alltid så enkelt. Genom seriens åtta säsonger fanns det stunder då dessa två grabbar var villiga att mörda varandra, medan det fanns andra tillfällen när de gjorde allt för att skydda varandra. Tja, i det stora hela bjuds vi väl på en ganska typisk syskonrelation egentligen. 

2 kommentarer:

  1. Åh, älskar sådana inlägg !!! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra för jag älskar att skriva dem! :D

      Radera