tisdag 25 juni 2019

Slutet av vår tids största tv-serie

Jag har dragit ut på att skriva detta inlägget ett tag. Behövde väl samla mina tankar. Och helt ärligt så är det inte ett jätteroligt inlägg att skriva eftersom jag inte riktigt vet hur jag ska uttrycka mig. Samtidigt vill jag nästan bara glömma att jag någonsin sett denna serie, vilket är helt otroligt eftersom den under så många år varit en av mina absolut största favoriter. 

Helt ärligt så kommer detta inte bli ett långt inlägg, för jag har verkligen ingen lust. Huvudsaken är att Game of Thrones är en fantastisk serie, som bygger upp så otroligt spännande, kreativt och genomtänkt - vilket också gör att jag blir så otroligt besviken på hur de väljer att avsluta allt. Det är inte sista säsongen i sig som är dålig, åtminstone inte om du frågar mig. Jag tycker att sista säsongen bjöd oss på flera väldigt bra avsnitt under starten. Men hur allt slutade? Det får mig att ställa mig frågan: vad var meningen med åtta säsonger av uppbyggnad - för att sedan sluta såhär? 

Så många karaktärer som nästan känns meningslösa. Åtta säsonger av att utveckla Daeanarys till en fantastisk ledare, för att sedan göra henne till ett monster och därav ha en bra anledning till att ta död på henne? Åtta säsonger av att dölja Jon's bakgrund bara för att sedan komma upp till ytan - utan något fullföljande alls? I mina ögon verkar det som att manusförfattarna desperat försökte få till ett slut som ingen förväntade sig - och grattis, ni lyckades. Jag är chockad.

Jag måste säga att jag inte alls uppskattade humorn i sista avsnittet. Det, tillsammans med det löjliga viset allting slutade på, fick hela avsnittet att upplevas som en parodi på sig själv. Vanligtvis är jag inte ens den personen som brukar ogilla lite humor mitt i allt våld - men just här så passade det verkligen inte alls in överhuvudtaget. Det kändes inte som att avsnittet tog sig själv seriöst. Det kändes inte som att karaktärerna tog sig själva seriösa. 

Det har gått fyra veckor, och jag är fortfarande inte redo att diskutera Game of Thrones utan att bli känslosam och rent av irriterad. Ingenting kommer förändra det faktum att Game of Thrones är en fantastisk serie, och jag kommer alltid klassificera den som en av tidernas allra bästa. Men jag kommer för alltid framöver ha en annorlunda syn på serien och jag kommer nog aldrig igen kunna tänka på den utan att känna mig besviken. Och det faktum i sig gör mig ännu mer besviken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar