fredag 21 juni 2019

Just nu

Listan kommer ursprungligen från Emelie.

Favoritserie just nu? Just nu skulle jag nog faktiskt säga The 100. Såg nyligen igenom hela femte säsongen och för tillfället följer jag sjätte säsongen dessutom veckovis eftersom jag inte kände att jag ville vänta. 

Den serie du ser fram emot varje vecka just nu? Jag följer bara två serier veckovis, The 100 och Big Little Lies. Av dessa två säger jag The 100 eftersom jag upplever den spännande på ett helt annat sätt. 

Serie du ser fram emot just nu? Jag såg nyligen klart andra säsongen av Glow så jag ser väldigt mycket fram emot den tredje säsongen som har premiär i augusti. Sen så ser jag väldigt mycket fram emot alla kommande marvelserier, främst Falcon and The Winter Soldier samt Loki-serien. 

Serie som helst kan avslutas just nu? Denna frågan är alltid lika svår att svara på, men några serier som jag dessvärre gett upp på och snarare önskar att de hade avslutats några säsonger tidigare, är bland annat Hawaii Five-0 och Once Upon a Time. H50 älskar jag de första sex säsongerna av, men sen tyckte jag den blev så otroligt dålig. Om den hade avslutats nu så hade jag nog ändå faktiskt tagit mig tiden till att se färdigt de sista två säsongerna, men om den fortsätter ännu längre så blir det alldeles för mycket att se "bara för att se klart". Detsamma gäller Once Upon a Time. Jag slutade i mitten av säsong fem, och hade den avslutats i god tid så hade jag sett klart men eftersom jag hört talas om att den bara blir sämre och sämre och dessutom vet med mig att huvudkaraktären inte är med i de senare säsongerna, så har jag helt enkelt ingen lust. Serien är helt enkelt inte värd det. 

Kvinnlig favoritkaraktär just nu? Jag totalälskade Beth i Good Girls. Är fortfarande lite smått besatt av henne och Christina Hendricks. Blir sugen på att ta mig an Mad Men igen bara för att få se mer av henne.

Manlig favoritkaraktär just nu? Jag älskade Sam i andra säsongen av Glow. Tyckte hans karaktärsutveckling var fantastisk. Även Bash är guld värd. Sedan får jag ju även nämna Bellamy i The 100 som jag alltid älskat. Det var fruktansvärt att se honom mentalt lida i seriens senaste avsnitt.

Favoritpar just nu? Hm... Tror inte direkt jag har något. Är väldigt conflicted över de flesta par på tv just nu. Sam och Ruth i Glow? Älskar de som vänner men har svårt att se de som romantiska men hade väl ändå kunnat gilla det om jag bara får... vänja mig lite. Kan nästan säga detsamma om Clarke och Bellamy i The 100. Tycker de är helt fantastiska ihop, men kan aldrig riktigt bestämma mig för om jag hade velat se de som ett par eller inte. Skulle nästan kännas konstigt nu när det gått så lång tid. Jo, ett par som jag faktiskt älskade i Glow, var Yolanda och Arthie! Vi fick inte mycket av dem, men förhoppningsvis blir det mer i säsong tre.

Favoritvänskap just nu? Definitivt Clarke och Bellamy. Älskar dem. Shout-out till vänskapen mellan alla tjejerna i Glow också.

Film du ser fram emot just nu? Lejonkungen! Live-action versionen såklart. Tror det kan bli så otroligt bra. 

Bok du läser just nu? Ska strax ta mig an Doom Patrol volym 1. Sedan är jag även inne på Saga vol 4 som är lika fantastisk som alla tidigare volymer. 

Favoritskådespelerska just nu? Som sagt, är lite smått besatt av Christina Hendricks - hon är makalös. Älskar även att se Meryl Streep på tv-skärmen i Big Little Lies.

Favoritskådespelare just nu? Har inget självklart val här, men tycker faktiskt han som spelar Bash i Glow (namn, någon?lyckades fantastiskt bra med att förmedla känslor i slutet av säsongen. Tror han har förmågan till att visa riktigt starka skådespelarinsatser om han får chansen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar