måndag 10 juni 2019

Good Girls ● Säsong 1

Nyligen släpptes andra säsongen av Good Girls, en serie jag haft ögonen på sedan första säsongen kom ut. Och vad passar inte bättre då än att se ikapp första säsongen så att jag även snart kan påbörja den nysläppta andra säsongen?

Good Girls följer tre bästa vänner som alla har något gemensamt - de behöver pengar. I sin desperation bestämmer de sig för att råna en enkel matvarubutik med förväntningarna att ingen kommer vända blicken till. Men de får sig en överraskning när det visar sig att de stulit pengar som inte tillhörde butiken, och snart är de inblandade i något mycket större än bara ett enkelt rån. 

Först och främst måste jag säga att jag älskar skådespelarna i denna serie. Jag har sett alla tre i deras respektive största serier sedan tidigare, och hade därför höga förväntningar. Dessa höga förväntningar möttes med stor positivitet och numera älskar jag dessa tre kvinnor ännu mer än tidigare. Christina Hendricks var min favorit sedan innan och är det även nu. Hennes dagar som Joan Harris i Mad Men är över, men fantastiska Beth Boland har tagit över med stormsteg. Denna karaktär blev en självklar favorit genom hela säsongen, och jag ser med spänning fram emot att få se hur hennes liv utvecklas i kommande säsonger. 

Även om Christina Hendricks vid tillfällen stal rampljuset, så fanns det verkligen stunder då både Retta och Mae Whitman sken i sina roller som Ruby Hill och Annie Marks. Det var intressant att se Retta i en sådan roll som hon spelar här, eftersom jag tidigare bara sett henne i Parks and Recreation där hon spelar en någorlunda överdriven och problemfri karaktär. Jag kan fortfarande se hennes starka komiska prestationer i Ruby, framförallt tack vare hennes förmåga att framföra fantastiska ansiktsuttryck, men jag har samtidigt verkligen uppskattat att få se att hon även är bra på att spela en seriös karaktär med mycket känslor. 

När det kommer till Mae Whitman så - what can I say? Hon är lika underbar som alltid, och Annie är verkligen en lika viktig del av denna trio som de andra två. Hon är rolig och charmig men samtidigt extremt varm i sin kärlek till de som står henne närmast. Relationen mellan Annie och hennes dotter Sadie har absolut varit en av de bästa delarna av säsongen för mig. 

När det kommer till storyn så får den massvis med pluspoäng, det kan jag säga direkt. Detta är verkligen en spännande serie som hela tiden rör sig fort framåt, men samtidigt hinner med både humor och känslofyllt drama. Jag är helt kär i Good Girls tack vare seriens fantastiska förmåga att blanda dessa tre egenskaper. Att få följa starka kvinnor som tar sig an kriminalitet är unikt, och bara det ger ytterligare ungefär hundra pluspoäng. Detsamma gäller såklart den älskvärda vänskapen mellan de tre huvudkaraktärerna. 

Tack vare första säsongens kvalitet och beroendeframkallande anda, lär det inte dröja länge innan jag påbörjar andra säsongen av denna makalösa tv-serie. Good Girls är ett stort tips till dig som vill se fler ascoola kvinnor på tv-rutan!

★★★★★


2 kommentarer:

  1. Jag håller just nu på att kolla på säsong 2 och jag måste säga att jag älskar den, kanske ännu mer än säsong 1!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då ser jag verkligen fram emot säsong 2! :D

      Radera