torsdag 13 juni 2019

April & Maj-19 ● Utdrag ur min filmdagbok

Jag missade att dela med mig av mina filmtittningar förra månaden, så här kommer både april och maj i ett. Men det är inte hela världen, för jag såg faktiskt bara tre filmer under hela april. 

The Perks of Being a Wallflower  
Mer fyra och en halv stjärna, men vi kör på fem eftersom jag inte kan göra halva stjärnor. Poängen är att jag älskar denna film, har sett den flera gånger tidigare och kommer säkerligen se den många gånger igen. Jag älskar karaktärerna, och jag älskar hur varm hela berättelsen känns trots att den tar upp så många jobbiga ämnen. 

Brokeback Mountain ★★★ 
Jag är otroligt sen med att se denna filmen, kändes som alla andra hade sett den förutom jag. Ja, tills nu det vill säga. Har hört otroligt mycket positiva saker om Brokeback Mountain. Och jag förstår varför. Det är en väldigt stark berättelse vi får, väldigt karaktärsdrivande. Storyn i sig är egentligen inte jätte speciell, eller ens särskilt händelserik. Men vi får verkligen se hur karaktärerna hanterar alla motgångar i livet, däribland att inte kunna älska den man vill älska. Åtminstone inte öppet. Det lilla negativa jag har att säga om Brokeback Mountain är att jag upplevde den som ganska seg, men helt ärligt - när jag väl hade sett klart hela filmen så ville jag nästan bara spola tillbaka och se om allt igen. Märklig känsla, eller hur? 

To All The Boys I've Loved Before ★★★☆ 
Jag blev sugen på att se något lättsamt, så då såg jag om To All The Boys I've Loved Before som jag redan sett en gång. Lika mysig som förra gången. 

Iliza Shlesinger: Elder Millennial ★★★ 
Helt ärligt kommer jag knappt ihåg denna special överhuvudtaget. Kan bero på att det gått en månad sedan jag såg den, men kan också bero på att det inte är en särskilt minnesvärd komedispecial. Av någon anledning gav jag den ändå tre stjärnor så den måste ändå ha varit ganska bra. 

Avengers: Endgame 
Borde såklart ha skrivit en recension om denna film, men jag har bara haft så otroligt mycket annat den senaste tiden att bloggen inte riktigt blivit en prioritet. Dessutom är jag mitt inne i en skrivsvacka, så det hjälper inte direkt heller. Hur som helst så tycker jag faktiskt att vi fick ett väldigt bra slut. Tycker Endgame i det stora hela blev en väldigt bra film, med vissa detaljer som sänker betyget lite. 

Crazy Rich Asians ★★★
Denna film har jag tänkt se länge eftersom det var mycket snack om den när den släpptes. På planet till Los Angeles tog jag chansen och det var en ganska bra romantisk komedi. Inget jättespeciellt, men absolut en underhållande film. 

Moana ☆ 
På planet såg jag även om Moana, och det finns inte så mycket att säga om den mer än att detta är en väldigt bra och charmig Disney-film. 

When Harry Met Sally ★★★ 
En stor klassiker som jag inte hade sett sedan tidigare. Förstår charmen med filmen men hade nog ändå förväntat mig... något mer? Så omtalad som den är, så förväntar man sig ju nästan ett mästerverk inom genren. 

Shazam! ★★★☆ 
I U.S.A gick jag på bio och såg Shazam som jag inte hade sett än. Underhållande film som jag absolut tyckte om, men långt ifrån den bästa. Ganska klyschig och förutsägbar, men kan acceptera dessa brister i en film som Shazam

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile 
Var väldigt nyfiken på filmen om Ted Bundy. Jag har inte sett dokumentären och vet egentligen inte så mycket om den riktiga Ted Bundy (mer än att han var en seriemördare såklart), så därför kan jag inte säga så mycket om hur ärlig filmen var. Men det var intressant att se hur han lyckades lura så många människor. Gillade att vi fick en stor inblick i flickvännens liv och hur han påverkade henne. Imponerande också att se Zac Efron i en sådan roll, trots all skräp han har på cv:t så kan människan verkligen skådespela. 

Pan's Labyrinth ★★★ 
En sån där klassiker som man bara ska ha sett. Och nu äntligen har även jag gjort det. Och det är jag väldigt glad åt! Jösses vilken film. Makalös. Älskar hur berättelsen blandar verklighet med fantasi på ett riktigt snyggt sätt. Personligen tycker jag dock att det kan bli riktigt jobbigt att titta på så deppiga filmer som den här - och med ett barn i huvudrollen av en så tragisk berättelse dessutom. 

Bästa filmen denna månaden som jag inte redan hade sett, måste jag säga är Pan's Labyrinth som jag tyckte var otroligt unik och rent av fascinerande. Filmkonst utan dess like. 

2 kommentarer: