söndag 2 juni 2019

11 frågor ○ Please Like Me


Vill du läsa mer inom kategorin 11 frågor om mina favoriter? Klicka här!

1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien?
En dramedy, det vill säga en blandning mellan drama och komedi, som följer en homosexuell kille i 20-årsåldern. Serien är väldigt realistisk och ändå väldigt rolig. Humorn är verkligen bra samtidigt som karaktärerna känns väldigt verkliga till skillnad från i många andra komediserier. 

2. Vad är det bästa med serien?
Vanligtvis tycker jag inte detta brukar vara en svår fråga, men med Please Like Me är det nästan omöjligt att svara på. Det är en sån där serie man nästan skulle vilja kalla perfekt. Det är den såklart inte om man ska titta ur varenda liten synvinkel, men nästintill. Det allra bästa måste ju ändå vara hur bra de blandar just realism med humor. Det är liksom en väldigt lättsam serie som tar upp mycket tunga ämnen så som ex. depression. 

3. Vad är det sämsta med serien?
I vissa fall kan det bästa även vara det sämsta. Jag älskar hur realistiska karaktärerna är, men samtidigt gör det att de kan gå en på nerverna ibland. Exempelvis har det funnits tillfällen då jag bara velat slå till Josh som är själva huvudkaraktären. Han har sina tillfällen då han verkligen inte tänker på andras känslor överhuvudtaget. Exempelvis har han gått på många dejter med killar som han dömer direkt på grund av småsaker och han är inte särskilt diskret med det, utan börjar ex. skratta åt dem eller bara argumentera emot dem så mycket att det blir en otroligt jobbig sits för den andre personen. 

4. Vilken karaktär är din favorit?
Detta är en svår fråga med denna serien då man älskar alla på olika sätt, samtidigt som man blir jätte besviken på dem vid vissa tillfällen. För det mesta är min favorit definitivt Josh, han bjuder med så otroligt mycket humor. Men som sagt; han har även sina stunder då jag inte alls gillar honom. Jag har älskat Arnold sedan han introducerades in i serien, och Mae är också en stor favorit. Den enda jag nog kan säga att jag gillar rakt igenom och aldrig riktigt känt sån där 'besvikelse' för, det måste nog vara Ella. Otroligt härlig karaktär, jag älskade henne från första stund till den sista. Bara synd att hon inte var med mer än hon var. 

5. Ett minnesvärt citat från serien som du gillar?
Jag gillar verkligen slutet - "I'm sorry about your life.". Känns som den repliken betydde så himla mycket. Sedan skulle jag nästan kunna nämna varenda replik från serien under denna fråga, för manuset är verkligen så genomtänkt och det känns som att varenda replik har någon form av större betydelse. Tycker Josh och Arnold har haft många fina stunder tillsammans när de varit så himla kärleksfulla mot varandra med bl.a. fina repliker. Exempelvis i slutet av säsong 3 när Josh förklarade deras kärlek i form av matte. 

6. Finns det något par i serien du gillar extra mycket?
Nje, inte direkt... SKOJA! Såklart jag har ett favoritpar, det fattar vem som helst som sett åtminstone två säsonger av denna serien. JOSH OCH ARNOLD SÅKLART. Jag var helt besatt när jag kollade igenom alla säsongerna. Tycker de var så otroligt fina tillsammans i säsong 2 och 3. Gillade även Tom och Ella väldigt mycket, och Mae och Alan hejade jag också alltid på av någon konstig anledning. 

7. Har du någon scen som du aldrig glömmer, som är extra speciell för dig? 
Så många. En stor favorit är scenen när Arnold kommer hem till Josh och citerar Mark från Love Actually genom att återskapa hela skylt-scenen. Trots att han inte gillade filmen (som jag personligen älskar) så älskade jag scenen och tyckte den var sååå himla fin. En annan väldigt minnesfull scen är ju i säsong 1 när Peg reser sig upp i kyrkan och säger åt Gud att han kan "stick it" om han inte älskar Josh för den han är. Jag bara "YAAASSSS". 

8. Favoritmusik från serien?
Denna serien har haft många minnesvärda musik-scener, men min favoritlåt som varit med i serien kommer alltid vara temalåten "I'll Be Fine". Den är så svängig, man vill bara ställa sig upp och sjunga varje gång den går i gång. Älskar att introt ändras för varje avsnitt också. Ja, klippen alltså. 

9. Har du någonsin gråtit till serien?
Ja, okej. Det har jag. Jag är väldigt känslig när det kommer till serier och filmer. Lite tårögd har jag säkert blivit i flera scener men jag satt verkligen och storgrät i slutet av serien, efter att [SPOILER] en viss karaktär dör i slutet. Hela näst sista avsnittet av säsong 4 var så himla sorgligt, och minns en scen specifikt - den när Josh, Tom och Ella sitter vid middagsbordet och när Josh går och lägger sig så säger Tom bara "I feel so useless and small" bara för att han inte vet hur han ska bete sig när hans bästa vän förlorat en så nära familjemedlem. Ja, jag grät. Sen så grät jag lite till i sista avsnittet bara för att jag älskade serien så mycket och inte ville att det skulle ta slut... 

10. Vad tyckte du om slutet?
Jag tyckte själva avslutet var väldigt bra, det slutade ungefär som det började vilket kändes bra med Tom och Josh tillsammans som rumskamrater igen. Tyckte det passade väldigt bra att avsluta serien efter ett så stort dödsfall också. Sen å andra sidan tycker jag det var synd hur det slutade med Josh och Tom's respektive relationer. Älskade både Arnold och Ella, så hade såklart önskat att det hade kunnat sluta positivt där - åtminstone med Ella då det uppbrottet kändes väldigt plötsligt. 

11. Slutligen, varför är denna serie så speciell just för dig?
Dels så tar serien upp ämnen som jag känner väldigt starkt för, och sen så är det dessutom verkligen min typ av humor. Tycker detta är en serie som är så mycket på samma gång. Den är supermysig, den är riktigt rolig, den kan vara väldigt tragisk och samtidigt är den otroligt vacker. Det är lätt att se sig själv i de olika karaktärerna - både i bättre och sämre sammanhang. Jag älskar Please Like Me av miljoner anledningar, men den främsta är helt enkelt att detta är en sådan serie som verkligen får mig att må bra. Och sådana ska man ta vara på, för det är inte ofta man hittar den typen av serier eller filmer. 

Om du vill läsa mer om Please Like Me, kan du klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar