torsdag 18 april 2019

The Gifted ● Säsong 1

Viaplay hittar vi hela första säsongen av tv-serien The Gifted, som utspelar sig i samma värld som X-men. Några år efter att X-men gänget försvunnit spårlöst, får vi följa organisationen Mutant Underground som arbetar för ett jämställt samhälle mellan mutanter och människor, men som i många människors ögon ses som terrorister.

Säsongen består utav tretton avsnitt som alla följer ett högt tempo där vi får följa ett flertal olika karaktärer. I störst fokus har vi familjen Strucker, vars två tonårsbarn visar sig ha dolda mutant gener. När de efter en farlig incident tvingas fly från polisen, finner de sig snart i en av Mutant Underground's största gömställen där de får ta del av en värld helt och hållet olik från deras egna. 

När The Gifted först kom ut hade jag faktiskt inte alls något intresse av att se den. Jag fick för mig att den skulle vara av dålig kvalitet, och inte alls något för mig. Men å andra sidan, hade jag heller inte riktigt förstått att det var en X-men berättelse. Det var först på grund av mitt nuvarande extra starka intresse för superhjältar och olika former av mutant-berättelser som jag faktiskt öppnade upp ögonen för The Gifted. Och det ångrar jag inte, för jag gillade verkligen säsongen!

The Gifted är en sån där härligt spännande serie från början till slut, där det hela tiden händer grejer. På så sätt blir det en perfekt serie att sträck-kolla. Serien bjuder på massvis med härliga karaktärer som vissa är roliga att följa medan andra är sådana där karaktärer som man älskar att störa sig på. Eftersom serien kretsar mycket kring stora händelser i form av action och dramatik, så upplever jag att karaktärerna inte fördjupas på några större nivåer. Istället förväntas vi bry oss om dem ganska tidigt, trots att vi kanske egentligen inte känner dem så väl. Men tack vare några smått fåniga romanser och andra oförklarligt starka familjeband och vänskaper, lyckas de faktiskt få min sympati som tittare. Visst hade allt kunnat vara lite starkare och lite bättre, men det är mer än tillräckligt för en sån där härligt lättsam underhållning när man (som jag) ligger hemma och hostar istället för att slita på jobbet.

★★★


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar