söndag 7 april 2019

Mars-19 ● Utdrag ur min filmdagbokMars har varit en intressant månad för mig. Delvis har jag sett fjorton filmer, ingen jättemängd men ändå dubbelt så många som förra månaden. Jag har dessutom hittat ett annat intresse att lägga min tid på - nämligen att läsa. Jag har läst illustrerade böcker och serietidningar så som The End of the Fucking World, Captain America: Winter Soldier, Saga Volym 1, 2 och 3 samt Paper Girls Volym 1. Jag har dessutom lyssnat på de två första Harry Potter böckerna i ljudbok, och är nu inne på den tredje - The Prisoner of Azkaban. Men, nog om böcker! Här kommer filmerna jag sett under mars månad. 

Isn't It Romantic ☆ 
Isn't It Romantic blev en glad överraskning, och en film jag gillade mycket mer än väntat. Här kan du läsa min recension.

Captain Marvel ★★★ 
Hade höga förväntningar som möttes ordentligt! Jag tyckte om Captain Marvel, och här kan du läsa varför.

Wonder ★★★★ 
Jag älskar Wonder med hela mitt hjärta. Tycker det är en fantastiskt fin film som jag blev lika tårögd av att se denna gången, som när jag såg den på bio förra året. Här kan du läsa min recension om Wonder

Triple Frontier 
Inte en fantastiskt bra film men ändå helt okej. Funkar så länge man inte har för höga förväntningar. Läs min recension här

Chicago ★★★★★ 
En av mina absoluta favoritfilmer, och givetvis min absoluta favoritmusikal! Chicago är så fantastiskt bra och underhållande, jag älskar allt med den. 

Never Been Kissed ★★☆ 
Det var nog ett misstag att sätta på denna filmen, men det gjorde jag och trots att det var plågsamt att ta mig igenom den så gjorde jag det ändå. Visst har den kanske en charm som vissa skulle gilla, men personligen var detta inget för mig. 

BlacKkKlansman ☆ 
Nästan så jag vill ge den en femma, faktiskt. Står fast vid att BlacKkKlansman är en av förra årets bästa filmer. Här kan du läsa min recension. 

Kick-Ass ☆ 
Ytterligare en rewatch. Kick-Ass är absolut en underhållande rulle. Jag skulle tro att man antingen älskar den eller hatar den, för speciell är den verkligen. Personligen tycker jag det är en uppfriskande tolkning av superhjältegenren.

Amy Schumer: Growing ★★★ 
Jag blev lite sugen på stand-up i mitten av mars, och Amy Schumer's Growing blev mitt första val. Lite kul ibland, men inget jag minns särskilt väl såhär i efterhand. Ibland är det bara skönt att höra andra kvinnor prata, oavsett vad de pratar om känns det som. 

Ali Wong: Baby Cobra ★★★
Älskade denna stand-up! Tycker Ali Wong är otroligt rolig, och hennes skämt var verkligen rakt på. Som feminist älskade jag hennes skämtsamma pikar åt hur feminismen sabbat kvinnans rätt att lata sig, äta chips och titta på Ellen hela dagarna. 

Ali Wong: Hard Knock Wife 
Tyckte inte om denna lika mycket som Baby Cobra. Men Ali Wong är ändå Ali Wong, och visst är hon underhållande. Du kan läsa min recension på båda dessa Ali Wong stand-ups här.

The Prestige ★★★★★ 
Wow, riktigt bra film. Tog ansträngning för att hänga med i svängarna, men är man tillräckligt koncentrerad så är detta något av ett mästerverk. Tycker dessutom både Jackman och Bale är helt fantastiska skådespelare. 

Thor ★★☆ 
Tycker helt ärligt inte att första Thor filmen är särskilt bra. Och den blir snarare sämre än bättre för varje gång jag ser den. Första gången var den ändå helt okej, men nu känner jag bara mjeh. Dessutom är Thor som karaktär så fruktansvärd i denna första film! Gillar honom otroligt mycket bättre i Avengers och Thor Ragnarök. Hade tänkt att jag skulle se om Thor: The Dark World också när jag ändå höll på, men nu har jag inte alls lust. Vill hellre hoppa direkt till Ragnarök

Dumbo ☆ 
Ja, jag älskar denna film! Säg vad ni vill om det. Visste nästan att jag skulle göra det. Tim Burton ihop med Danny DeVito, Colin Farrell, Eva Green och Michael Keaton, i en film om en flygande elefantunge? Yes please! Dumbo blev för mig ett otroligt härligt äventyr som jag kommer se många gånger om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar