lördag 27 april 2019

Legacies ● Säsong 1Jag har sett samtliga åtta säsonger av The Vampire Diaries samt första säsongen av The Originals, och därför kändes det givet att åtminstone testa på den nya spin-off serien Legacies. I Legacies får vi följa Alaric Saltzman och hans elever på Salvatore Bording School, där bland annat hans egna döttrar studerar tillsammans med Klaus Mikaelson's dotter Hope. 

Jag hade inte höga förväntningar på Legacies på grund av mina blandade känslor för både The Vampire Diaries och The Originals. Därför blev jag ändå relativt positivt överraskad åt att se att Legacies faktiskt var helt okej. Åtminstone till en början. Den följer mönstret av sina föregångare, och gör ungefär allting bra som de gjorde bra, på samma sätt som den gör allting dåligt som föregångarna gjorde dåligt. 

Exempelvis har Legacies vissa avsnitt som lyckas bli spännande och underhållande hela vägen, medan andra avsnitt känns otroligt osammanhängande och rent av sega. Den härmar The Vampire Diaires med sina triangeldraman, karaktärspersonligheter såväl som sin förutsägbarhet och brist i logiken. Både på gott och ont, kan man väl säga. 

Det verkar som att en andra säsong kommer släppas under året, och som det känns nu så kommer jag nog fortsätta titta. Med det sagt så är detta verkligen en sån där typisk slötitta-serie för mig. Det vill säga, en serie jag ser när jag inte känner att jag har något annat vettigt att titta på. Men som en sådan serie passar den alldeles utmärkt, och det funkar även för mig som kan uppskatta något lättsamt mellan varven.


★★★ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar