lördag 6 april 2019

Framtiden för Disney

I samarbete med bloggarna FrökenTV, Seriereflektioner, FiktivaEm och KarinsUniversum skriver jag ett inlägg som handlar om framtiden. Förra veckan såg jag den bioaktuella filmen Dumbo, en nyinspelning i live-action form av den klassiska berättelsen om elefantungen vars öron ger honom förmågan att flyga. Dumbo fick mig extra taggad på andra Disneyfilmer som under en snar framtid kommer återberättas som stora live-action äventyr. 

Här kommer därför en lista, i ordning av premiär, på några av dessa kommande filmer, samt mina förväntningar kring dem. 

Aladdin (24 maj)
Guy Ritchie står för regin bakom Aladdin som har premiär redan den 24e maj i år. Tyvärr är detta en film jag än så länge inte har särskilt höga förväntningar på, delvis på grund av trailern som inte imponerade. Jag håller dock tummarna för att jag blir motbevisad då Disney's tecknade Aladdin alltid varit en av mina absoluta favoritfilmer när det kommer till Disney. 

Lejonkungen (17 juli)
Lejonkungen har jag enorma förväntningar på och hoppas såklart att dessa förväntningar bli bekräftade! Aladdin ligger i toppen, men inte före Lejonkungen som alltid kommer vara min älskade nummer ett. Är så otroligt glad åt att denna film blir skapad, och jag tror faktiskt att det skulle krävas mycket för att jag inte skulle gilla den. 

Mulan (27 mars 2020)
Mulan kan bli riktigt riktigt bra som live-action, det finns det ingen tvekan om. Därför hoppas jag på det bästa, men än så länge har vi inte så mycket att basera våra förväntningar på. 

Maleficent II (29 maj 2020)
Denna film har jag egentligen inga större förväntningar på. Maleficent för mig, var en helt okej film men jag blev faktiskt ganska besviken. Hade förväntat mig mer, vilket jag inte kände att jag fick. Men, det hindrar såklart inte uppföljaren från att bli fantastisk så man kan ju alltid hoppas!

Cruella (2020)
Emma Stone spelar en ung Cruella. Hur kan jag inte ha höga förväntningar? Självklart kommer jag sitta bänkad i biosalongen när Cruella har premiär! 

Pinocchio (2021)
Nyversionen av Pinocchio beskrivs som en mörkare version än Disney's tecknade. Det låter helt fantastiskt. Vi har inte särskilt mycket information om filmen ännu, men än så länge förväntar jag mig något riktigt bra! 

Tinker Bell (2020)
Reese Witherspoon i rollen som Tingeling, kommer bli intressant. Av någon anledning har jag inte särskilt höga förväntningar ännu, känns som att det kan bli både bra och dåligt. Men Reese ger mig hopp, så vi håller tummarna på att det lutar mer mot bra

Prince Charming (premiär ej bekräftad) 
Om vad som förhoppningsvis inte dröjer alltför länge, får vi dessutom en film om drömprinsens bror, som också råkar vara familjens svarta får. Inte ens år för premiär har vi fått ännu, så detta kan verkligen gå hur som helst. Men än så länge låter det lockande, måste jag säga! 

Vilken kommande Disney remake ser du allra mest fram emot? 

1 kommentar: