lördag 20 april 2019

5 saker jag älskar med fjärde säsongen av Jane The Virgin

Jag har nu sett klart den fjärde säsongen av den underbara tv-serien Jane The Virgin, som alltid lyckas imponera med hur bra de blandar komedi, tragedi, spänning och allt däremellan. Säsong fyra levererar lika bra som tidigare och jag ser fram emot dagen då femte säsongen landar på Netflix. Tills dess har jag sammanställt en lista på de fem saker jag älskat mest med Jane The Virgin's fjärde säsong.Petra och Jane älskar varandra
Vänskapen mellan dessa två tjejer är nog faktiskt det jag älskat mest av allt under hela säsongen. Petras utveckling sedan första säsongen är helt fantastisk! Älskar att hon fortfarande är sitt bitchiga-self men ändå visar att hon verkligen bryr sig om sina närstående, däribland Jane. Scenen när Jane säger "jag älskar dig" och tvingar Petra att säga det tillbaka var helt underbar. Vi märker att Petra menar sina ord när hon har svårt att dölja ett kärleksfullt leende bakom orden. Ett annat fantastiskt tillfälle som behöver all ära jag kan ge, är avsnittet när Petra klär ut sig till tandfen bara för att Mateo ska få en äkta barndom eftersom hon visste hur mycket det betydde för Jane. 


Petra och JR
För att fortsätta på Petra-spåret (som givetvis är min favoritkaraktär), så har jag verkligen älskat relationen mellan henne och JR. Eller Jane nummer två, som hon även kan kallas. Älskade JR i början, för att sedan ogilla henne när hon bara verkade spela med Petras känslor, för att sedan älska henne igen när jag insåg att hon faktiskt föll för Petra. Det är lite speciellt eftersom vi faktiskt aldrig sett Petra så kär som hon är nu, vilket är helt underbart. Hon förtjänar att få vara lycklig. På riktigt. 


Jane och Rafael
Kärlek är underbart, och precis som många gånger tidigare har vi fått en storyline som innebar en kärleksrelation mellan Jane och Rafael. Och denna gången kändes det verkligen som att allt föll på plats. Ja, jag är definitivt on board för Jane och Rafael som endgame. Har nog alltid varit det, men ibland kändes det ändå lika bra att de slutade som vänner. Men efter att ha sett de planera ut hela sin framtid tillsammans i slutet av säsong fyra, så har jag faktiskt svårt att se ett annat slut för dem.


Xiomaras cancer
Det kanske är fel att säga att det är en höjdpunkt ur säsongen eftersom det egentligen är ganska svårt att se, men jag måste ändå säga att jag älskar att serien tar upp sådana här ämnen. Det är det jag älskar med Jane The Virgin! Den bjuder på både humor och tragik och allt däremellan. Glada tider och tuffa tider. Xiomaras cancer känns genuint berättad, och det bidrar verkligen med det där extra lagret i serien. Scenen när hon berättar för familjen och alla bara genast sätter sig ner och börjar be, gav mig tårar i ögonen. Ändå är jag inte det minsta religiös. 


Jane har släppt sin bok 
Ja, slutligen så har det varit en ren fröjd att få se alla Janes drömmar gå i uppfyllelse. Inte bara på kärleksfronten, utan även karriärsmässigt. Hon har släppt sin bok och hon har åkt på bokturné och hon har fortsatt skriva på sin nästa bok. Jane är en sån där underbart härlig karaktär som man verkligen bara vill att det ska gå bra för, och därför har det varit riktigt roligt att se hennes drömmar gå i uppfyllelse. 

Detta var fem av mina favoriter bland saker som hände under fjärde säsongen av Jane The Virgin. Följer du Jane The Virgin, och vad älskar du i så fall mest med serien? 

1 kommentar:

  1. Jag följde serien ett tag, men slutade av någon oklar anledning... men efter det här inlägget börjar man nästa bli lite sugen att kolla om den. För vad jag minns så gillade jag den verkligen!

    SvaraRadera