tisdag 19 mars 2019

Triple Frontier (2019)Även om handlingen lockade så tänker jag erkänna att jag egentligen satte igång denna film på grund av skådespelarskaran. Det går bara inte att säga nej till en film med Oscar Isaac, Charlie Hunnam och Pedro Pascal i huvudrollerna. Ben Affleck och Garrett Hedlund är bara ett extra plus i kanten. 

Så vad handlar Netflix's nya actionrulle egentligen om? Triple Frontier inleds med att berätta om Santiago "Pope" Garcia's (Oscar Isaac) eviga jakt efter knarkkungen Lorea. När han får nys om var Lorea, tillsammans med en otänkbar summa knarkpengar befinner sig, bestämmer han sig för att anlita fyra av sina bästa vänner till att åka dit och ta död på Lorea för gott - samtidigt som de alla får sig en rejäl bonus. 

Egentligen hade jag inga större förhoppningar på Triple Frontier utan förväntade mig snarare en ganska solid actionrulle - och det är nog ungefär exakt vad jag fick. Vi bjuds på en spännande kupp som genom filmens gång förvandlas till något av en överlevnadsberättelse där det gäller att komma ut ur situationen med livet i behåll. Något som blev lite av ett problem för mig dock, är att jag aldrig riktigt brydde på mig om karaktärerna så mycket som jag hade velat. Vilket egentligen är ganska konstigt med tanke på att vänskapen mellan dessa fem män på många sätt blev en av berättelsens starkaste ståndpunkter. Men trots att vänskapen sätts på prov på ett sätt som känns realistiskt för den situation karaktärerna befinner sig i, så räckte det inte riktigt hela vägen. 

På något plan tror jag att jag blev besviken över hur berättelsen förändrades genom filmens gång. Jag älskar kupp-filmer, och hade den känts lite smartare och bättre förberedd så hade jag nog även älskat denna. Trots att jag samtidigt tycker om andra delen av filmen, så känns det som att jag hade uppskattat den mer, om den hållit sig till känslan och temat vi fick från början. Något jag definitivt känner att jag saknade i Triple Frontier var en riktig antagonist. Gärna en större roll i Lorea än det lilla vi fick. Istället för en fast och obehagligt skrämmande antagonist, fick vi massvis med små hot som aldrig riktigt satte fäste i berättelsen. På så vis fick filmen aldrig den intensiva spänning som den annars hade kunnat fått. 

Trots mina klagomål om Triple Frontier så får jag ändå säga att det är en bra film. Inte fantastisk, men bra. Fylld med härlig musik, läckra killar och ett intressant händelseförlopp, blir detta en helt okej rulle för en lat vardagskväll. 

★★★Inga kommentarer:

Skicka en kommentar