lördag 2 mars 2019

Första säsongen av Marvel's Runaways

Jag hade inget större intresse av att kolla in Marvel's Runaways förrän jag hamnade i ett litet oplanerat superhjälte- och serietidningsbaserat maraton. Med Titans, The Umbrella Academy, Deadly Class och Happy som senaste serier jag tittat på, kändes det helt enkelt ganska rimligt att fortsätta på samma spår med Runaways

Runaways baseras på serietidningarna skapade av Brian K. Vaughan och Adrian Alphona, publicerade hos Marvel. Berättelsen följer ett gäng tonåringar som upptäcker att deras föräldrar tillhör en ond kriminell organisation kallad 'Pride'. 

Det fanns en anledning till varför jag inte kollat in Runaways tidigare, och det beror på att jag ofta haft svårt för den typen av serier där vi får följa tonåringar som agerar vuxna. Visst finns det ett flertal bra och välgjorda sådana serier, men ofta lyckas jag hitta en anledning till att tröttna. Runaways var inget undantag, och efter ungefär tre eller fyra avsnitt så var jag påväg att sluta kolla. Inte för att serien var jättedålig, men för att jag inte alls kände att jag fastnade för någon av karaktärerna, och kände mig snarare uttråkad än underhållen under avsnittens gång. Dessutom finns det den där ständiga känslan av att vissa saker känns lite löjliga. Men det hade jag givetvis förväntat mig av en serie som följer övernaturliga tonåringar med parent-issues.

Men, nu sitter jag här och har sett klart samtliga tio avsnitt som första säsongen har att erbjuda. Och jag måste säga att jag gillade den bättre mot slutet än i början. Främst eftersom jag dels började fastna mer för föräldrarna under andra halvan av säsongen, men detsamma gäller även huvudkaraktärerna. Jag har fortfarande svårt för vissa karaktärer, men har samtidigt hittat vilka mina favoriter är. 

Mitt första intryck av Runaways är både positivt och negativt. Jag var inte imponerad till en början, men helt ärligt så måste jag säga att serien växte för mig. Jag kommer även ta mig an säsong två, och hoppas på ytterligare förbättring. I så fall kan detta absolut bli en bra serie att titta på för en lagom dos lättsam underhållning. 

★★★


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar