onsdag 6 mars 2019

'Isn't It Romantic' är bättre än du hört

Innan jag påbörjar denna recension tänker jag genast klargöra att jag gillade den här filmen. Vanligtvis brukar jag tycka om de flesta filmer som resten av världen gillar, och vanligtvis brukar resten av världen ogilla de filmer som jag ogillar. Isn't It Romantic är ett undantag. Känns som att jag ser dåliga recensioner var jag än tittar, men vet ni vad? Jag gillade den här filmen. 

Isn't It Romantic är inte jätte speciell. Inte utåt sätt i alla fall. Det är en förutsägbar, romantisk komedi med relativt barnslig humor. Men det finns två saker som gör att detta är en film värd att lägga sin tid på. Den första är att filmen driver med sin egen genre. Sin egen förutsägbarhet, sin egen fåniga romantik och sin egen barnsliga humor. Och det är där den träffar rätt - det är där den blir riktigt underhållande. 

Den andra anledningen till varför jag anser att Isn't It Romantic är en bra komedi, är att den lyckas lura oss till att tro att målet faktiskt är att vara en typisk romantisk komedi. Det är inte målet. Vi förstår ungefär under de första fem minuterna, vem det är tänkt att vår huvudperson egentligen borde sluta upp med. Men det filmen egentligen försöker säga, är att det inte spelar någon roll vem hon slutar upp med. Vem hon förälskar sig i, och vem som förälskar sig i henne. Istället handlar det om att älska sig själv. Inget annat kommer nära att vara lika viktigt som att älska sig själv. 

Isn't It Romantic är en komedi med allt vad det innebär. Jag försöker inte hävda att filmen är felfri - men däremot tänker jag hävda att detta är en av de få filmer jag gillar, från en genre jag vanligtvis ogillar. Vilket borde säga ganska mycket om filmen i sig. Se den och avgör själv om du håller med mig eller inte - innan du låter resten av världen ge dig en felaktig uppfattning. 

★★★ 

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också om den här filmen, älskar handlingen och vad filmen försöker säga till oss, att det inte spelar roll vem hon blir tillsammans med, bara man gillar sig själv!

    SvaraRadera