lördag 9 mars 2019

Första säsongen av Happy! på Netflix

Happy! baseras på en samling serietidningar skapade av Grant Morrison och Darick Robertson, och följer en yrkesmördare och f.d polisdetektiv, den alkoholiserade Nick Sax. Efter en hjärtattack får Nick besök av en flygande blå enhörning som försöker övertala honom att rädda en liten flicka som blivit kidnappad av jultomten. 

Jag hittade Happy! på Netflix och o så glad jag är för det. Vilken fantastisk serie! Vi får en otroligt unik handling med en fantastisk skådespelarinsats från Christopher Meloni som spelar vår huvudkaraktär Nick Sax. Och vem hade kunnat göra det bättre? Jag hade egentligen inga förväntningar alls på Happy!, och visste inte särskilt mycket om den innan jag började titta. Om jag hade några förväntningar så var det väl i så fall det höga betyget på IMDB som gav ett positivt intryck. Och jag förstår varför. 

Första säsongen av Happy! består av åtta underhållande avsnitt som bjuder på alla möjliga konstigheter (och vi älskar det). Det bästa av allt måste vara den fantastiska blandningen mellan brutalitet och... vad är motsatsen till brutalitet? Åh, jag vet - en animerad flygande enhörning! Mixen blir fantastisk och enhörningen Happy är fantastisk. Rösten görs av Patton Oswalt - den rösten kände jag igen direkt. En av seriens bästa egenskaper är hur bra humorn platsar in mitt i de mörkaste scenerna. Ja, Happy! är riktigt rolig. Delvis tack vare den animerade Happy - men främst är det faktiskt Christopher Meloni's Nick Sax som står för humorn. Eller kanske rättare sagt, den perfekta duon som de båda står för. 

Mer än skrattframkallande humor, fantastiska skådespelarinsatser och härligt underbar brutalitet, är serien dessutom riktigt spännande. Flickan som blivit kidnappad av jultomten har inte all tid i världen, och hon behöver räddning. Och trots att Nick tar upp mest plats på skärmen så får vi även följa och lära känna lilla Hailey. Och givetvis vill vi att han ska hitta henne. 

Innan jag rundar av denna lilla recension så vill jag även prata lite om säsongens alla antagonister. Först och främst har vi Big Bad Santa, jultomten med Peter Pan syndrom. Fantastisk utklädnad, för han är verkligen skrämmande. Samtidigt som antagonisterna är just antagonister - skurkar vi vill övervinna, så får vi faktiskt även chans att lära känna dem. Och kanske till och med förstå dem. Sympatisera med dem. Önska att de kunde fått åkt tillbaka i tiden och byta ut sitt öde för något bättre. Övriga skurkar bjuder även dem på mycket underhållning. Blue, Smoothie and Mr. Bug, I'm talking 'bout you

Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att jag älskade hela första säsongen av Happy!. Jag var fast från första stund och ända in i det sista, och nu längtar jag tills andra säsongen landar på Netflix. Med humor, spänning, fantastiska protagonister, lika fantastiska antagonister och en riktigt skruvad handling, blir Happy! en perfekt serie att maratonkolla under en ledig helg. 

★★★★★

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar