måndag 4 mars 2019

Feb-19 ● Utdrag ur min filmdagbok


Februari har varit mer av en månad för serier för mig än en filmmånad. Jag har bland annat kollat igenom serier som Titans, The Umbrella Academy, Happy och Marvel's Runaways. Jag har även avslutat mitt maraton med The Kominsky Method, samt påbörjat tv-serien Derry Girls

American Hustle ☆ 
Det var länge sedan jag såg American Hustle, och tror faktiskt inte ens att jag såg klart den. Helt klart en bra film, men främst tack vare skådespelarinsatserna. 

A Star Is Born ★★★ 
Väldigt bra dramafilm som verkligen drog in mig som tittare. Gillar några av låtarna men för övrigt var musiken ganska tråkig. Förstår varför skådespelarna blivit så pass prisade, både Lady Gaga och Cooper var fantastiska. Var riktigt imponerad av Cooper's prestation som den alkoholiserade Jack. 

American Animals ★★★
Bra film som jag upplevde som väldigt stressande. På ett positivt sätt. Läs min recension här.

The Edge of Seventeen 
Förvånansvärt bra tonårsfilm! Tyckte faktiskt väldigt mycket om denna rulle. Kan bero på Woody Harrelson's Mr. Bruner. Men också tack vare filmens charm, samt realismen i huvudkaraktärens tydliga brister.

John Wick ★★★ 
Trodde jag skulle gilla denna bättre än vad jag gjorde. Blev tyvärr lite för mycket action för min smak. Och för lite av allt annat. Det fanns liksom ingenting annat att bry sig om, mer än huvudkaraktären. Och det var för lite för att jag skulle fastna. Dock förstår jag varför actionfanatikerna älskar John Wick. Den är absolut inte dålig, men personligen blev det inte någon favorit. 

Mary Queen of Scots ★★★
Visst, den var väldigt seg. Men ändå kände jag mig aldrig riktigt uttråkad. Kostymer och make-up var fantastiskt, och jag älskade kommunikationen mellan Mary och Elizabeth. Men förstår varför mina vänner blev uttråkade av filmen - jag tror man måste ha en stark kärlek till historian om Mary för att tycka om filmen.

Snowpiercer 
Trodde jag skulle gilla denna film mer än vad jag gjorde. Istället så blev jag faktiskt besviken. Har svårt att förstå varför folk gillar filmen så mycket. Den är okej, men inte alls så bra som den hade kunnat bli om vi faktiskt hade fått lite hopp, istället för bara mörker. Med det sagt är det ändå en intressant värld vi bjuds in i. Enorma klasskillnader som på många sätt speglar vår historia i en dystopisk framtid. 

2 kommentarer:

  1. Blev väldigt förvånad över The Edge of Seventeen trodde inte att jag skulle gilla den så mycket som jag gjorde. Gillade dynamiken mellan syskonen och att brorsan faktiskt var ärlig mot henne. Att allting inte är så lätt som det ser ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här! Blev positivt överraskad över hur mycket jag tyckte om den.

      Radera