torsdag 14 mars 2019

Castlevania ● Säsong 1

Jag har aldrig varit mycket för animerade dramaserier. De enda animerade serier jag egentligen tittat på, är komediserier så som Rick and Morty, Archer och Big Mouth. Men den senaste tiden har jag varit ganska bra på att stiga utanför min "comfort zone" och börjat testa nya saker som jag aldrig riktigt varit intresserad av tidigare. Animerade dramaserier för vuxna är en av de nya saker jag nu testat på. Netflix's originalserie Castlevania blev en bra start med sin första säsong på endast fyra avsnitt.

Castlevania baseras på ett japanskt spel från 1986 och följer staden Wallachia efter att invånarna attackeras av Greve Dracula, ett år efter att Dracula's fru blivit bränd på bål - falskt anklagad för att vara häxa. Monsterjägaren Trevor Belmont slår sig ihop med magikern Sypha Belnades samt Draculas son Alucard för att stoppa det stora massmordet. 

Jag måste säga att jag är imponerad av Castlevania. Som alltid när man testar något nytt, så tar det ett tag innan man vänjer sig. I detta fall är det animeringen. Skillnaden mellan Castlevania och andra animerade serier jag följt, är att övriga serier har humor som drivkraft. Castlevania är en seriös serie, och då blir det plötsligt mer av en utmaning för mig som tittare att acceptera animationen. Men, med det sagt så tog det inte lång tid innan vande mig, och det beror nog delvis på hur fantastisk animationen faktiskt är. Det är svårt att inte förälska sig i hela temat, färgerna och känslan i Castlevania.

Varje avsnitt är mindre än 25 minuter långa, och med tanke på att säsongen bara består av fyra avsnitt så upplevde jag hela säsongen som ett pilotavsnitt. Vilket absolut inte är något negativt - tvärtom så gillade jag tempot och hur vi fick en väldigt bra inblick i storyn och alla dess karaktärer. På sätt och vis har vi bara fått en inledning till berättelsen - det är nog inte förrän i nästa säsong som den verkligen börjar på riktigt. Men det är en väldigt bra inledning som lockar starkt till att fortsätta följa serien. Bland annat uppskattar jag att vi fått lära känna Dracula likaväl som vi fått lära känna människorna som försöker störta honom. 

Jag gillade första säsongen av Castlevania och ser fram emot att få se fortsättningen i säsong två. Samtidigt är jag glad att jag gett den här typen av mörka animerade berättelser en chans. För Castlevania är verkligen inget för barn. Men till den vuxna tittaren som gillar spännande fantasy fylld med humor och kvicka repliker så kan jag starkt rekommendera Castlevania vars två första säsonger finns tillgängliga på Netflix! 

★★★ 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar