tisdag 26 mars 2019

Captain Marvel (2019)

En av de filmer jag sett mest fram emot under år 2019, är Captain Marvel. Och nu äntligen är den här. Captain Marvel är den tjugoförste filmen i Marvel Cinematic Universe, och följer Carol Danvers som befinner sig mitt i en intergalaktisk konflikt när hon upptäcker sanningen om sitt eget förflutna.

I huvudrollen som Carol Danvers ser vi Brie Larson, främst känd från filmen Room (2015). Hon passar utmärkt i rollen, och det säger jag enbart efter att ha sett filmen då jag inte läst serietidningarna. Utöver Larson får vi även återse Samuel L. Jackson i rollen som Nick Fury, men här tjugo år yngre. Och visst ser det ut som att han är tjugo år yngre? Jag tycker de fått till honom fantastiskt bra för ett mycket trovärdigt resultat. 

Dynamiken mellan karaktärerna - främst Carol och Fury var en av höjdpunkterna i filmen för mig. Jag älskade varje scen de delade, och ser otroligt mycket fram emot att förhoppningsvis få se dem återförenas i Endgame. Jag tyckte även om relationen vi fick se mellan Carol och Maria, men hade ändå önskat att de hade utvecklat detta ännu mer. Ge mig mer djupa kvinnliga vänskaper på film, tack!


Jag hade lite svårt att få grepp på Carol's krafter - till skillnad från många andra superhjältar så känns hennes kraft större, och ja... mer helt enkelt. Jag älskar att se det, hon är verkligen en häftig superhjälte, men skulle ändå vilja få mer förståelse för kraften. Det är dock möjligt att jag bara missade något under filmen och helt enkelt behöver se den igen. 

När det kommer till Carol som huvudkaraktär så älskade jag henne, men jag kunde ändå känna att vi inte fick lära känna henne som person lika bra på grund av hela amnesia-storyn. Detta blev absolut bättre ju längre in i filmen vi kom, men till en början visste vi inte särskilt mycket om henne eftersom hon själv inte riktigt visste vem hon var. Vilket gjorde att det tog lite för lång tid för mig att faktiskt börja bry mig om karaktären. 

Jag har hört teorier innan Captain Marvel, att 'The Skrulls' kanske skulle bli nästa stora antagonist i Marvel-universumet. Vissa trodde dessutom att flera av våra favoritkaraktärer skulle visa sig vara Skrulls in disguise. Vilket skulle vara hemskt! Så jag är glad åt att det hittills verkar som att dessa karaktärer kanske inte är helt och hållet onda, utan att de helt enkelt står inför ett krig precis som motparten. 

Jag måste säga att jag verkligen gillade Captain Marvel! Den bjöd på humor, en fantastisk huvudkaraktär och lika härliga sidokaraktärer. Absolut en film jag kommer se många gånger igen, och nu är jag mer än någonsin taggad på Avengers: Endgame som har premiär om bara en månad.

★★★ 

2 kommentarer:

 1. Läste att skaparen av Captain Marvel hatade det faktum att filmen humaniserade Skrulls. Jag tyckte också att det kändes ganska udda att se dem på det sättet i filmen, eftersom det aldrig varit så i serietidningarna.

  Men visst var Brie en fantastisk Carol? Förstår inte hur folk kan klaga, hon var perfekt i rollen. Tror det kan bli ännu bättre i framtiden med, när hon faktiskt har lärt känna sig själv med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå att det känns lite konstigt att se Skrulls på det viset om de bara framstår som känslokalla antagonister i serietidningarna. Kan inte riktigt tala för det då jag inte själv läst. Men apropå det, är Captain Marvel en serietidning du skulle rekommendera? Och var ska man börja i så fall?

   Älskade Brie som Carol, ja! Förstår inte alls klagomålen.

   Radera