lördag 23 mars 2019

Ali Wong: Baby Cobra & Hard Knock Wife

Jag har varit ganska insnöad på stå-upp komik den senaste tiden. Ali Wong blev den nya favoriten efter hennes fantastiska show Baby Cobra. Efter Baby Cobra ville jag se mer av Ali, och såg därför även den uppföljande showen Hard Knock Wife

HÄR ÄR VAD JAG TYCKTE OM BABY COBRA
Jag hade aldrig hört talas om Ali Wong förrän jag läste om henne i kommentarerna på Letterboxd-sidan för Amy Schumer's nysläppta Growing, där folk hävdade att Growing var en rip-off på Ali Wong. Jag tänker inte uttala mig om det då enda märkvärdiga likheten är att de båda var gravida under showen. Men ska man välja mellan att se Amy Schumer's Growing och Ali Wong's Baby Cobra så ska du utan tvekan välja Baby Cobra. Ali Wong är fantastiskt underhållande från början till slut och det var få skämt jag inte skrattade åt. Hennes pikar åt feminismen älskade jag, och det säger jag givetvis med vetskapen om att hon skämtade till 100%. Och ja, jag är 100% feminist. 
★★★

HÄR ÄR VAD JAG TYCKTE OM HARD KNOCK WIFE
Tyvärr blev jag besviken över mitt intryck av Hard Knock Wife. Egentligen var den inte så olik den första och många skämt var roliga, men jag upplevde inte att jag skrattade högt på samma sätt som under Baby Cobra. Kanske såg jag de båda för nära inpå, och när det kändes som jag fått för lite av Ali efter Baby Cobra så blev det helt plötsligt för mycket av henne efter Hard Knock Wife. I Hard Knock Wife upplevde jag även att Ali körde på lite för stötande komedi för min smak. Men, med det sagt så var showen överlag underhållande och absolut värd att se. Jag hade nog bara lite för höga förväntningar efter Baby Cobra
★★★

Efter att ha sett Ali Wong uppträda sin stand-up, blir jag oerhört sugen på att kolla in den tv-serie hon skriver manus för, nämligen Fresh Off the Boat som faktiskt finns tillgänglig på Viaplay. En serie jag hört så mycket gott om men aldrig kollat in själv. Nu fick jag en extra knuff, så då vet ni var ni kan hitta mig under min lediga tid den kommande veckan - nedkrupen i soffan framför första säsongen av Fresh Off the Boat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar