fredag 29 mars 2019

5 komediserier att streama på viaplay under våren

För tillfället har jag fem olika komediserier som jag växlar mellan. Detta är den typen av serier som jag ser lite då och då, exempelvis när jag äter frukost på morgonen eller om jag bara vill ha något snabbt och lättsamt till kvällsdags innan jag går och lägger mig. 

Den första serien jag vill tipsa om är Parks and Recreation vars samtliga sju säsonger finns på Viaplay. Detta är inte en serie för alla, men gillar du serier som ex The Office så lär nog Parks and Recreation gå hem hos dig likaväl. Serien bjuder på mycket humor med massvis av härligt udda karaktärer. Se Parks and Recreation här

Nästa serie jag vill tipsa om är Better Things som är något av en dramakomedi, men som ändå uppfyller mallen som en komediserie med sina tjugominuters avsnitt. Better Things följer Sam, en skådespelerska som försöker balansera livet på duken med uppfostrandet av sina tre döttrar. Serien har en väldigt härlig känsla som inte alltid är "laugh-out-loud-funny", men ändå alltid lyckas bli riktigt underhållande. Dessutom är det nästintill omöjligt att inte förälska sig i Sam som huvudkaraktär. Här kan du se två säsonger av Better Things. 

Catastrophe var inte jätte längesen jag började titta på, och precis som Better Things skulle jag kalla detta för en dramakomedi snarare än en renodlad komediserie. Catastrophe följer främlingarna Sharon och Rob som har några lättvindiga möten som resulterar i en oväntad graviditet. Jag måste säga att jag verkligen gillar Catastrophe. Jag tycker detta är en helt underbar serie som aldrig lämnar en uttråkad. Det bästa av allt är att se paret vara otroligt öppna med varandra trots att de inte känner varandra - eftersom de egentligen inte har något annat val. Klicka här för att se Catastrophe på Viaplay.

En serie jag främst började titta på eftersom Elijah Wood spelade huvudrollen, är Wilfred. Men också lite för att handlingen lät väldigt unik. Och visst är den? Wilfred handlar nämligen om Ryan, en deprimerad man som har planer på att ta sitt eget liv, men vars planer blir avbrutna när han träffar på sin nya grannes hund. Det märkliga är att denna hund i ögonen på alla andra är en helt vanlig hund - men i ögonen på Ryan ser han inget annat än en fullvuxen man i en hunddräkt. Eftersom jag älskar skumma serier så gick detta givetvis genast hem hos mig. Här kan du se Wilfred.

Sist men inte minst - en serie jag alldeles precis nu har börjat titta på (och som även råkar vara inspirationen till att skriva denna lista) - Fresh Off the Boat! Det var Ali Wong's stand-up som slutligen fick mig att sätta på avsnittet, även om jag länge varit nyfiken på serien. Än så länge har jag bara sett några få avsnitt, men hittills är jag imponerad och känner absolut att jag vill fortsätta kolla. Fresh Off the Boat utspelar sig under 90-talet och följer en taiwanesisk familj som flyttar från Chinatown till Orlando och plötsligt får en helt annan syn på den amerikanska kulturen. Klicka här för att se Fresh Off the Boat på Viaplay. 

Jag hoppas du som är Viaplay-användare fick några bra tips på sådana där härliga tjugominuterskomedier. Har du några andra favoriter på Viaplay så välkomnas såklart alla rekommendationer!

2 kommentarer:

  1. Fresh off the boat låter som en serie i min smak - tur att man har viaplay då :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ibland kommer viaplay till god användning ;) Tycker absolut att du ska ta och se den om du gillar komediserier!

      Radera