onsdag 6 februari 2019

Jan-19 ● Utdrag ur min filmdagbok

Nytt år, ny kärlek för film! Eller egentligen inte. Första halvan av månaden såg jag inte mer än några få filmer. Men sen kom intresset igång igen, och nu bara den senaste veckan har jag betat av en hel del bra filmer!

Aquaman 
Tyckte inte Aquaman var jättebra. Jag upplevde den som ganska fånig tyvärr. Men ändå okej underhållning om man inte bryr sig så mycket om det man tittar på. Läs min recension här.

Speed ★★★ 
Älskar denna lilla actionrulle. Har sett den hur många gånger som helst. Satte nog mest igång den just för att jag ville se något roligt och med högt tempo som faktiskt fortfarande är spännande, trots att jag redan sett den så många gånger. 

A Perfect World ★★★
Jag älskade denna rulle. Berättelsen var fantastisk. Tänkvärd och känslosam. Fin dramafilm, helt driven av två karaktärer - den ena blott åtta år gammal och den andra, en man driven av kriminalitet. Passade mig perfekt. Läs min recension här


Mission Impossible: Fallout ★★★
Hade läst mycket positiva recensioner om denna film. Till en början tyckte jag den kändes som vilken annan M:I film som helst, vilket är ett okej betyg men inget jättebra. Men andra halvan av filmen överraskade, och detta slutade upp med att nog vara den bästa Mission Impossible-filmen hittills! 

The Hunger Games ★★★☆ 
Jag bestämde mig för att se om Hunger Games 1-3 för att slutligen se den fjärde filmen som jag aldrig sett. Har aldrig gillat den första filmen i franschisen särskilt mycket. Den har sina starka sidor, självklart, men kan inte säga att jag tycker om den särskilt mycket överlag (trots det väldigt intressanta konceptet av berättelsen). 

The Hunger Games: Catching Fire ★★★ 
Catching Fire tycker jag är otroligt mycket bättre än ettan. Till skillnad från den första filmen, är Catching Fire spännande och medryckande. Vi har lärt känna karaktärerna bättre och bryr oss därav mer om vad som händer dem. Vi får även se hur spelen har påverkat alla de människor som medverkat, och vunnit. Samtidigt som revolutionen tar sin början runtomkring händelserna. 

Red Sparrow 
Mellan mitt Hunger Games-marathon, såg jag även en annan film med Jennifer Lawrence. Red Sparrow kan jag säkert säga inte var en film för mig. Den var inte nödvändigtvis dålig, men den var inte bra heller. Jag fattade inte riktigt tycke för någon av karaktärerna, och det kändes ständigt som att sexuella övergrepp var temat i filmen. Av någon anledning. Jag undrar lite vad de försökte säga med allt som vår huvudkaraktär råkade ut för. Nej, Red Sparrow blev ingen favorit faktiskt. Inte ens min kärlek för Jennifer Lawrence som skådespelerska kunde rädda filmen för mig. 

The Hunger Games: Mockingjay Part I 
Har sett denna del en gång förut, när den gick på bio. Men jag kan inte säga att jag mindes något mer än att det var ganska deppig stämning hela filmen. Och det är väl egentligen det enda jag har att säga nu också. Mockingjay Part I är väldigt medioker. Den funkar men är inte alls så bra som den hade kunnat vara. 

The Hunger Games: Mockingjay Part II 
Det här däremot - detta var en total katastrof till avslutningsfilm. Vilket jag faktiskt tycker är jättesynd då The Hunger Games som berättelse verkligen har något i sig som jag verkligen hade hoppats på. Någonting som gör att jag ändå kan säga att jag gillar franschisen, trots allt 75% av filmerna inte ens är särskilt bra. På många sätt så slutar denna filmserie väldigt tragiskt. Katniss som karaktär är i princip helt förstörd efter allt som hänt. Och så slutar det. De vinner kriget, och ändå slutar det oerhört tragiskt och jobbigt. Det känns lite som att vi tappade alla karaktärer någonstans på vägen, och ingen av dem blev vad jag hade önskat att de skulle bli mot slutet. Samtidigt är hela filmen oerhört seg och osammanhängande. Det händer mycket hela tiden, och ändå upplever jag den som seg. Nej, jag är enormt besviken. Samtidigt är jag glad över att äntligen ha sett filmseriens sista del - om inte annat så bara för att slippa se den igen. 


Bohemian Rhapsody ★★★★★
Ja, jag är långt efter alla andra. Men nu har jag äntligen sett den! Och jag blev inte besviken. Tycker Bohemian Rhapsody är en väldigt bra film som fokuserar så mycket mer på Freddie Mercury som person, än på all skit han hade runtomkring sig. Vilket jag faktiskt uppskattar. Sedan vet jag inte tillräckligt mycket om hans liv för att kunna avgöra hur sanningsenlig filmen är, men med en fantastisk skådespelare i huvudrollen och otroligt bra musik blir detta ändå en film jag kommer se många gånger om! 

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society ★★★
Jag har haft ögonen på denna film ett bra tag, och nu har jag äntligen sett den. Hade inte förväntat mig ett mästerverk, men ändå en fin film och det är precis vad jag fick. Gillar berättelsen, krigstemat och de fina karaktärerna. Ganska enkel film men som ändå har ett fint djup som lämnar tittaren berörd. Passar mig alldeles utmärkt!

The Lego Batman Movie ★★★
Jag älskade Lego filmen och har därför sett fram emot att även få se Lego Batman. Och när passar bättre om inte strax innan uppföljaren till Lego filmen har biopremiär? The Lego Batman Movie såg jag på viaplay, och precis som sin föregångare bjuder filmen på humor och action i form av en unik animation. Det jag gillade lite extra med Lego Batman, var att de fångade karaktären av Bruce Wayne väldigt bra. Hans ensamhet och saknad av familj och nära vänner gav filmen ett djup jag verkligen uppskattade.


The Nice Guys ★★★ 
Det blev även en rewatch av en av mina favoriter när det kommer till actionkomedier. Tycker denna film är otroligt underhållande, och samspelet mellan Ryan Gosling och Russel Crowe är verkligen guld värt. Hade gärna sett en uppföljare. 

How To Train Your Dragon ★★★★★ 
Detta är faktiskt en av mina favoriter när det kommer till animerade familjefilmer. Tycker How To Train Your Dragon är en otroligt mysig och vacker film! Kände för att se om den innan tredje filmens premiär.

How To Train Your Dragon 2 ★★★
Vilket såklart också ledde mig till att se tvåan, som det visar sig att jag aldrig sett förut. Den var inte riktigt lika bra som ettan, men nära nog! Precis som sin föregångare är How To Train Your Dragon 2, en otroligt charmerande film om relationen mellan våra två huvudkaraktärer Hickup och Toothless. 

Me Before You ★★★
Precis som jag hört och förväntat mig, är Me Before You en väldigt fin film med mycket hjärta och djup. Ibland kan jag verkligen tycka om att se på romantiska dramafilmer, trots att temat med kärlek kombinerat med sjukdom har berättats många gånger förut. Än så länge tycker jag inte temat är särskilt uttjatat, så keep 'em coming

Only The Brave ★★★
Kände väl för att se ytterligare en ganska tung film... av någon märklig anledning? Inte för att det är sådär jätteroligt att gråta till en film, men Only The Brave levererade i alla fall på den fronten. Tyckte det lät intressant med en verklighetsbaserad film om brandmän, och det var det verkligen. Kan dock dela med mig av den viktiga detaljen att jag hade svårt att somna efteråt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar