söndag 3 februari 2019

Förväntningar inför filmåret (Del 2)

För att läsa del 1, klicka här


Vi kan inleda inlägget med den sista delen av den nya Star Wars-trilogin, nämligen Star Wars Episod IX. Givetvis ser jag enormt mycket fram emot denna film! Jag älskade nämligen både The Force Awakens och The Last Jedi. Jag älskar Rey, och jag älskar Kylo Ren. Jag älskar Finn och Poe. Jag älskar BB8. Jag älskar porgarna. Med andra ord: ja, jag ser fram emot Episod IX. 18 december får vi se denna slutdel på storskärmen.


IT: Chapter Two kommer jag se så fort jag bara kan. Vet ni varför? För jag älskade IT! Såklart. Har hört blandade åsikter om den nya versionen av Stephen Kings populära skräcksaga, men personligen var jag frälst. Dock var de största anledningarna till varför jag gillade filmen så mycket, just att karaktärerna var barn och att filmen kretsade mycket kring vänskap och mobbning. Därför undrar jag om jag verkligen kommer fastna lika mycket för uppföljaren, men jag håller ändå tummarna. Det är ju trots allt Jessica Chastain som medverkar (en av mina all-time favoritskådisar). 6 september har vi premiär.


Captain Marvel är inte långt kvar innan vi äntligen får se. Drygt en månad bara. Största anledningen till varför jag ser fram emot denna film är egentligen för att det råkar vara en superhjältefilm med en kvinna i huvudrollen. Ja, jag gillar bad-ass kvinnor. Älskade Wonder Woman, och denna gången är det Marvel's tur (som på senare år varit hundra gånger bättre än DC, så ni kan tro att jag har förväntningar). Biopremiär 6 mars.


På tal om superhjältar. Nästa film på min lista är X-Men: Dark Pheonix. Vill jag se den främst för att Sophie Turner spelar huvudrollen? Maybe. Men också för att jag alltid varit ett fan av X-men filmerna. Och jag tror denna kan bli bra. 7 juni har Dark Pheonix svensk biopremiär. 


Dumbo är Tim Burtons storfilm för 2019, och jag ser med glädje fram emot detta. Ändå kommer jag ihåg knappt någonting alls från Disney's Dumbo, och kan därför knappast ha sett den särskilt många gånger under min barndom. Men tror denna film kan bli riktigt bra, och eftersom jag är ett Burton-fan så kommer jag såklart ge denna film en ärlig chans. Från och med 29 mars finns Dumbo på våra svenska biografer.


Spider-Man: Far From Home är uppföljaren till Homecoming som kom ut förrförra året. Detta blir jätteroligt att få se då jag verkligen gillade Homecoming. Och jag älskar MCU överlag. Så givetvis kommer jag se denna film! Ett antal gånger. 5 Juli släpps filmen på bio i Sverige. 


Joker är precis vad den låter. En film om jokern! Med Joaquin Pheonix i huvudrollen dessutom! Fantastisk skådespelare och fantastisk karaktär. Ganska bra kombination, eller hur? 4 oktober får vi äntligen se denna film på bio. 


En uppföljare till Frost är på ingång. Ja, 25 december alltså. Ett tag kvar... Men lika bra att börja se fram emot det redan nu. Personligen är jag mer av en Trassel-person än en Frost-person, men tyckte ändå om Frost även om den kanske inte var riktigt så bra som alla verkar vilja få den att verka. Ser i alla fall fram emot uppföljaren. Så länge de inte gör som med alla andra Disneyfilmer det vill säga, och producerar en värdelös uppföljare bara för att tjäna pengar. Men i ett såhär tidigt skede har jag fortfarande hopp. 


Draktränaren 3 kommer i år. 22 februari för att vara exakt. Tror inte vi kan förvänta oss något annat än en bra film. 


Sist men inte minst... jo förresten, den är nog faktiskt minst. En film jag egentligen inte tror på överhuvudtaget, men ändå är något lite nyfiken på, är Men In Black International. Antagligen blir detta en riktigt dålig film. Men! Man vet aldrig. Den kan överraska. Och jag vill faktiskt se den. Som jag känner just nu, i alla fall. Sen är det inte alls säkert att jag kommer känna så efter att alla dåliga recensioner droppar in... Förlåt, jag ska inte säga så. Det är alltid fel att döma ut en film innan man sett den och inte minst, innan den ens har haft premiär. 17 maj har filmen svensk premiär. 

Det var alla filmer som jag ser mest fram emot i år. Givetvis kan jag ha missat någon, och dessutom upptäcker man nya filmer hela tiden. Så jag skulle inte bli förvånad om årets största favoriter visar sig vara filmer som jag inte ens nämnt i dessa två inlägg. Time will tell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar