lördag 2 februari 2019

Deadly Class ● Första intryck

Jag har börjat kolla in en ny serie som släpps på Viaplay varje torsdag, nämligen tv-serien Deadly Class. Detta är en berättelse som baseras på en serietidningskollektion och handlar om ett gäng ungdomar på en skola där eleverna tränas till att bli yrkesmördare. Låter ganska intressant, eller hur? Ja, det tyckte jag också.


Främst får vi följa huvudkaraktären Marcus Lopez, en hemlös tonårskille under ett hektiskt 1980-tal, som rekryteras till skolan med ryktet av att ha bränt ner det barnhem där han bodde. Plågad av hemska minnen, slits han mellan sin inre godhet, och all den våld han ständigt kastas in i, alltmedan hans mänsklighet verkar försvinna längre och längre bort. I huvudrollen som Marcus Lopez kan vi se nykomlingen Benjamin Wadsworth, och andra återkommande roller spelas bland annat av Benedict Wong (Doctor Strange, 2016), Lana Condor (To All The Boys I've Loved Before, 2018) och Liam James (The Way Way Back, 2013). 


Jag måste säga att jag verkligen har fastnat för Deadly Class. Den har börjat relativt lugnt, men vi kan tydligt se att detta är en mörk serie med allt vad det innebär. Karaktärerna har alla en ondska inom sig som är svår att bli av med, men det är även det som drar mig lite till berättelsen. Att många av dessa elever (och lärare) faktiskt slits mellan ondskan och godheten. Rätt och fel. Att döda av rätt anledningar, och att döda av fel anledningar. Att döda eller att inte döda alls. Berättelsen och alla dess karaktärer verkar minst sagt ha en lovande framtid framför sig, och jag hoppas verkligen att serien fortsätter sticka ut, trots det välanvända temat "tonåringar på highschool". Seriens unika användande av flashbacks i form av animationer, ger den definitivt en fördel. 

Känner inte att jag behöver djupdyka in i serien efter enbart tre avsnitt, men jag vill absolut tipsa dig som har tillgång till Viaplay, om att ge denna serie en chans. Själv är jag positivt överraskad! Vill även tacka film&serier bloggen för tipset, då det var hennes inlägg som gav mig den där extra pushen till att faktiskt vilja sätta igång avsnittet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar