söndag 17 februari 2019

About a Boy ● Säsong 2

About a Boy baseras på filmen med samma namn från 2002, som i sin tur baseras på en bok skriven av Nick Hornby. Andra säsongen är seriens sista säsong, och fortsätter följa Will och Fiona medan de försöker guida elvaårige Marcus i livet. 

Jag tyckte väldigt mycket om säsong ett av denna serie, främst tack vare charmen kring den unika relationen mellan karaktärerna. Under förra säsongen var relationen relativt färsk, men under säsong två tycker jag verkligen att gemenskapen har fördjupats. De känner nu varandra ganska bra, och trots att Will och Fiona ständigt bråkar, så är de också ständigt där för varandra och umgås i vått och torrt. 

På samma sätt kan vi se att Will och Marcus är fortsatt bästa vänner, och att de gör i princip allt ihop. Med det sagt tycker jag att det är jätteroligt att vi även får se väldigt mycket av resterande karaktärer - främst Will's "vuxne" bästa vän Andy samt hans fru. Andy är minst sagt ett underhållande tillskott i serien, och även om jag gillade honom i säsong ett så har jag nog faktiskt uppskattat honom ännu mer i säsong två. 

Trots att jag upplever serien som väldigt fängslande, så är den i grund och botten en ganska klassisk komediserie, med allt vad det innebär. Den fortsätter vara förutsägbar, klyschig och har dessutom vid flera tillfällen känts väldigt upprepande. Exempelvis hade vi ett avsnitt denna säsongen, samt ett avsnitt förra säsongen som båda handlade om ett missförstånd som utspelade sig på nästan exakt samma sätt. 

Jag har verkligen uppskattat att andra säsongen bestod av så mycket som 20 avsnitt (till skillnad från första säsongen, som bara bestod av 13 avsnitt). Eftersom avsnitten bara är 22 minuter långa, så tycker jag annars att säsongerna tar slut lite väl fort. 

Andra säsongen blev dessvärre sista säsongen för About a Boy, vilket jag tycker är jätte synd då serien säkerligen hade kunnat leverera några bra säsonger till. När det kommer till seriens avslut så tror jag absolut att tanken var att det skulle komma en fortsättning. Men vad som kan uppfattas som en cliffhanger, kan även uppfattas som ett fint avslut på serien och därför tycker jag ändå att det funkar. 

I det stora hela är About a Boy en serie som är riktigt charmig, men som lätt faller under samma mall som många andra komediserier när det kommer till avsnittens uppbyggnad. Det som gör serien unik, är istället karaktärerna samt relationerna dessa har till varandra. Tack vare detta blir serien ändå en riktigt underhållande sådan, innehållande många avsnitt som jag garanterat kommer se om i framtiden. 
★★★

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar