fredag 11 januari 2019

Sammanställning av mitt TV-år 2018

Det är ganska otroligt hur mycket man hinner se på ett år. Här följer en lista på i princip allt jag sett under år 2018 - allt ifrån några avsnitt av nya serier till stora maraton med flera säsonger. 


A Discovery of Witches började jag titta på medan den släpptes veckovis på HBO Nordic. Tyckte väldigt mycket om första säsongen! Läs min recension här.

Outlander's tredje säsong tog mig med storm nu i slutet av året. Helt makalös serie som verkligen blir beroendeframkallande. Läs mer om Outlander här

Blindspot började jag kolla på i våras och tog mig då igenom både säsong ett och två i ett enda svep. Väldigt spännande serie som jag dessvärre tröttnade på när jag kom till början av säsong tre. Läs mer om Blindspot här.

The Chilling Adventures of Sabrina släpptes för några månader sedan, och jag har sett alla avsnitt som finns ute. Jag gillade början men började tröttna mot slutet, och fann den mer fånig än underhållande. Kommer troligtvis ändå fortsätta kolla när fortsättningen släpps då den ännu inte tappat mitt intresse helt och hållet. Läs min recension av säsong 1 här


Casual blev en stor favoritserie under året. Streamade alla fyra säsonger på HBO Nordic och älskade ungefär allt med den. Passar kanske inte alla, men för mig träffade den helt rätt. Läs mer om Casual här.

The Vampire Diaries' sista säsong fick jag slutligen sett i år. Har inte varit det minsta sugen på att se avslutningen, men nu är jag oerhört glad åt att ha sett den. Blev positivt överraskad av sista säsongen. Absolut inte någon höjdarkvalitet, men den bjöd på mer underhållning än jag förväntat mig efter så pass många floppar till säsonger som vi fått tidigare. Läs vad jag tyckte om seriens avslutning här

Jack Ryan släpptes på Amazon Prime i år, och detta var en serie jag såg väldigt mycket fram emot innan den släpptes. Den var absolut bra, men jag blev nog inte riktigt så indragen i serien så väl som jag hade förväntat mig. Läs mer om Jack Ryan här.

Stranger Things, den där serien vi alla älskar, inklusive jag själv. Därför skäms jag över att erkänna att jag fortfarande inte har sett klart säsong två. Oh but why, you may ask? Ingen aning faktiskt! Det bara blir aldrig av! Däremot har jag sett första säsongen två gånger... SNART SÅ! Jag lovar. Du kan i alla fall läsa mina tankar om den gamla goa' första säsongen här


Killing Eve är ytterligare en ny serie jag kollat in under året. Har hittills bara sett drygt halva säsongen, men planerar att se klart inom kort. Riktigt imponerande serie! 

Castle Rock hittar vi på HBO precis som Killing Eve, en serie som likaså imponerar stort. Även denna har jag bara hunnit halvvägs med ännu, men planerar såklart att se resten eftersom serien är riktigt bra. Du kan läsa mitt första intryck av Castle Rock här.

Legacies är den nya spin-offen till The Vampire Diaries och The Originals. Jag gillade början men tröttnade väldigt fort. Har enbart sett fyra eller fem avsnitt. Det är mycket möjligt att jag ser ikapp vid något tillfälle, men som det känns nu så har jag ingen brådska med Legacies

Manifest blev lite en sådan serie för mig som jag gillade när jag väl tittade på ett avsnitt, men jag hade inte direkt något behov av att sätta på det nya avsnittet varje vecka. Vi får se om jag kollar ikapp i framtiden.


Black Sails är en av årets höjdpunkter för mig, och ändå är det faktiskt bara seriens tre sista avsnitt som jag sett i år. När jag kollade på fjärde (som även är sista) säsongen förra året så fick jag kalla fötter när jag började närma mig slutet. Det började nämligen kännas ganska självklart att serien inte skulle få ett lyckligt slut, och därför fegade jag ur och bara slutade kolla... skäms på mig. Men men, i år såg jag seriens tre sista avsnitt och helt ärligt så älskade jag slutet! Tyckte det var ganska perfekt faktiskt. Läs mer om Black Sails här.

Anne With an E släppte sin andra säsong på Netflix någon gång i somras om jag inte minns helt fel. Precis som seriens första säsong så älskade jag andra säsongen! Helt fantastisk serie som gör mig helt varm i hjärtat. Läs min recension om andra säsongen av Anne With an E här.

Lethal Weapon vill jag nästan inte ens nämna längre, vilket känns supertråkigt. För jag älskade verkligen denna serien! Men har man följt serien så har man säkert hört talas om all negativitet bakom kulisserna. Dessvärre slutade detta med att en av huvudskådespelarna blev avskedad, vilket också råkade vara den skådespelare som spelade den karaktär som verkligen gjorde hela serien för mig. Jag har sett några av de nya avsnitten och hade säkert kunnat gilla den om det inte vore för hur dumt allting känns. De skapade en ny karaktär som överraskade positivt, men allt det där gamla finns fortfarande kvar i mitt minne även om det verkar ha försvunnit helt och hållet från hela seriens minne. Därför beslutade jag mig för att ge upp Lethal Weapon helt och hållet, vilket är en av årets största besvikelser för mig. Läs mer om Lethal Weapon här


The End of the F---ing World. Vad ska jag säga om den här fantastiska, underbara, perfekta serien? Allt jag har att säga kan läsas i denna recensionen av säsong ett.

The Office var det i år som jag tittade klart på. För några år sedan såg jag säsong 1-4 i ett svep, och i början av år 2018 såg jag resterande säsonger, d.v.s säsong 5-9. Och oh, hur underbart det var. The Office har definitivt blivit en av mina absoluta favoritserier, inte minst inom komedigenren. Tänk att det fanns en tid när jag avskydde serien, och avskydde Michael Scott under hela säsong 1! Men han vann över mig, och likaså alla andra karaktärer. Här kan du läsa en lista jag gjorde med alla de bästa pranksen i The Office

Dirk Gently's Holistic Detective Agency släppte sin andra (och dessvärre även sista) säsong på Netflix i år, och det blev för mig att kolla igenom samtliga avsnitt. Vilket jag givetvis gjorde med glädje då denna serie är en av mina absoluta favoriter. Inom topp 5. Älskar hur unik den är! Säsong ett var verkligen något udda, och säsong två går till och med ett steg längre! Antingen älskar man det, eller så hatar man det, och ni kan nog gissa var jag står på den skalan. Läs mer om Dirk Gently här


Yellowstone släppte sin första säsong i somras, och jag började titta på grund av att Kevin Costner spelar huvudrollen. Anledningen till att jag fortsatte kolla, var på grund av hur otroligt bra den var. Jag var helt fast, på gränsen till beroende. Eller snarare, över gränsen till beroende men det behöver vi inte gå för nära in på. Läs mer om Yellowstone här

Strike Back är ytterligare en av årets största höjdpunkter för mig, då detta nog är det största maraton jag haft under året, strax efter The Office. Jag älskade serien och tyckte den var riktigt riktigt spännande. Samtliga fyra "original"-säsonger imponerade verkligen från början till slut. Läs samtliga recensioner jag skrivit om serien här. Snart ska jag även ta mig an den nya säsongen där vi får följa ett nytt team. 

Timeless släppte sitt allra sista avsnitt i slutet av året, nämligen en två-delad julspecial. Jag tycker absolut att serien fick ett värdigt slut, även om jag inte tyckte att vi fick svar på allt. Men att det slutade på ett fint sätt kan jag ju inte klaga på. Läs mer om Timeless här

The 100 är en serie jag har mycket blandade känslor för, men som jag ändå i grund och botten tycker om. Jag köpte hem fjärde säsongen i början av året och kollade igenom samtliga avsnitt av. Det var i helhet en bra säsong, och har sen dess hållit utkik efter seriens femte säsong som jag hoppas sänker i pris ganska så snart. Väntar hellre än att spendera 350 kronor på en dvd-utgåva. Läs mer om The 100 här.


Halt and Catch Fire såg jag sista säsongen av i år, en dramaserie som jag tycker väldigt mycket om, men som det tog mig ett tag att se sista säsongen av. Tillslut såg jag dock klart, och jag var väldigt nöjd med slutet. Läs mer om Halt and Catch Fire här

Santa Clarita Diet släppte sin andra säsong och jag tyckte om den ungefär lika mycket som den första. Väldigt underhållande serie! Läs mer om Santa Clarita Diet här

Glow släppte även den sin andra säsong under året, och än har jag faktiskt inte sett klart säsongen, men den började bra. Älskade verkligen första säsongen så ska se till att ta mig an resterande avsnitt i ett enda svep vid något bra tillfälle! Läs mer om Glow här

Hawaii Five-0 har länge varit en av mina bästa "så länge jag känner mig underhållen så är jag nöjd"-serier. Dock fann jag åttonde säsongen riktigt riktigt dålig, alltså verkligen en helt ny nivå av dålig tv. Det enda serien fortfarande hade kvar som gjorde den smått underhållande var humorn, och därför har jag köpt hem åttonde säsongen som jag planerar att någon gång se färdigt. Läs mer om Hawaii Five-0 här.

A Very English Scandal är en mini-serie som jag såg nu i december. Tyckte den var väldigt intressant, men blev ingen favorit. Var mest fascinerad av hur otroligt märkliga karaktärerna (som dessutom baseras på verkliga personer) var. 

Jane The Virgin såg jag tredje säsongen av och den är lika underhållande som alltid. Supercharmig serie vars huvudkaraktär jag totalt älskar! Tredje säsongen hade verkligen ett djup vi inte sett tidigare i serien, som jag verkligen uppskattade. Läs mer om Jane The Virgin här

Altered Carbon släpptes på Netflix i början av året och väckte genast mitt intresse. Dessvärre blev det bara två avsnitt för mig just då, och jag har fortfarande inte tagit upp denna serie igen. Men det hade mer att göra med mig och mitt liv just då, än vad det har att göra med serien, för jag minns att jag gillade den. 

Big Little Lies är mini-serien alla snackade om förra året. Jag började titta förra året men såg inte färdigt förrän i år, och jag håller med om att den var väldigt bra. Och just det - det är ju inte ens en mini-serie längre! En andra säsong är påväg. 


Bodyguard var bara någon månad sedan jag såg, eller kanske två. Totalt älskade den! Otroligt spännande från början till slut. Som att sitta på nålar. Än har jag inte publicerat en recension, men den kommer.

Downton Abbey's första två säsonger såg jag faktiskt om under hösten! Passade på efter att jag skaffade Prime Video. Den var lika bra som första gången jag såg den. Läs mer om Downton Abbey här.

Gotham's första säsong såg jag klart i december och påbörjade även andra säsongen som jag nu är inne i. Första säsongen var verkligen jobbig att ta mig igenom, har tagit mig fyra år. Såg första avsnittet direkt efter att det släpptes! Anledningen till varför det tagit mig så lång tid är för att jag upplevde den som ganska seg och jag kom verkligen inte in i den. Och anledningen till varför jag (trots detta) fortsatte kolla, var för att jag ändå på något vis gillade serien och såg stort potential för att framtida säsonger kunde bli riktigt bra. Och än så länge har jag haft rätt, för jag älskar andra säsongen! Recensioner är på gång och kommer snart kunna hittas här

Riverdale's andra säsong tog jag mig igenom efter enorma tveksamheter. Tyckte inte den var vidare bra faktiskt, men något fick mig ändå tillslut att ge efter och se klart säsongen. Gillar vissa karaktärer (främst Betty) medan jag kan störa mig otroligt mycket på andra. 


Parks and Recreation började jag kolla på efter mitt stora The Office-maraton. Inte lika bra som The Office men jag tycker väldigt mycket om Parks and Rec också! 

The Mick var inte så jättelänge sedan jag hittade på Netflix, och jag tyckte faktiskt att hela första säsongen var otroligt underhållande! Håller tummarna för att andra säsongen landar hos Netflix ganska snart den också. 

The Nanny finns på Prime och eftersom denna var en stor favorit när jag var liten, så kände jag ett behov av att använda serien som "guilty pleasure" till och från under hösten. 

This Is Us är verkligen en helt fantastisk serie, vars andra säsong jag äntligen fick kollat in när den dök upp på Prime! Jag avgudar verkligen denna serie, tycker den är så otroligt vackert berättad. Hur samtliga tidsåldrar vävs ihop är så jäkla snyggt gjort. Läs mer om This Is Us här!

Ja, detta var då mitt serieår 2018. Ser fram emot ett ännu bättre serieår 2019! Jag har mycket att se fram emot, bland annat den allra sista säsongen av Game of Thrones! Åh, som jag längtar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar