lördag 5 januari 2019

Sammanställning av mitt filmår 2018Den film som känslomässigt gripit tag i mig mest under året
Två filmer som jag minns väl i efterhand, är Brimstone och Three Billboards som båda grep tag i mig väldigt hårt. Dock får jag väl säga att Brimstone var den största berg-och-dalbanan när det kommer både till känslor och nerver. Det är inte en perfekt film, men bra var den verkligen! För att även nämna en film som grep tag i mig på ett mer vackert sätt, så får jag nämna The Help som jag tyckte väldigt mycket om. 

Den roligaste filmen jag sett under året
Jag är inte världens största fan av komedifilmer, men visst gillar jag att skratta precis som alla andra. För mig är det dock sällan rena komedier som får mig att skratta, utan snarare seriösa draman med inslag av realistisk komedi. Jag minns att jag tyckte I, Tonya var väldigt rolig! Skulle dock behöva se den igen då det var i början av året. Även BlacKkKlansman var underbart härlig med sin diskreta humor. Life of Brian var ganska rolig också, får jag erkänna. 

Den mest tragiska film jag sett under året
Into The Wild måste jag nog säga. Jag visste vad jag gav mig in på, men ändå blev jag extremt tagen. 

Den mest spännande film jag sett under året
Shutter Island fann jag extremt spännande! Har dock sett den tidigare men jag räknar knappt det eftersom jag inte mindes mer än en ynka scen då det var otroligt länge sedan jag såg den. Även Brimstone var väldigt spännande med sitt unika berättande. 

Den mest intressanta film jag sett under året
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri måste jag faktiskt säga. 

Den bästa coming-of-age filmen jag sett under året
Flipped tyckte jag var en fantastiskt fin och mysig film. Egentligen har jag många svar på denna frågan eftersom jag älskar den här typen av filmer, och därav har jag givetvis även sett ganska många inom genren. Wonder, Gifted och Hunt For The Wilderpeople är också några favoriter inom temat 'coming-of-age'. Och just det, Alla Tiders Kvinnor som jag såg i början av året och totalälskade! Pluspoäng för en pojke som vill lära sig om feminismen. 

Den bästa animerade film jag sett under året
Coco! Den har ungefär allt som en bra Disney-film ska ha. Jag älskade Coco

Den bästa kvinnliga skådespelarprestationen jag sett under året
Tyckte väldigt mycket om Claire Foy i First Man. Och Viola Davis i The Help blev även hon en stor favorit. Och Jessica Chastain i samma film, jag fullständigt avgudar Jessica Chastain. För att inte tala om Octavia Spencer! Okej, vi kan nog konstatera att alla medverkande i The Help är fantastiska skådespelare.

Den bästa manliga skådespelarprestationen jag sett under året
Såg American Psycho för första gången i år, och åter igen imponeras jag av Christian Bale's skådespelartalanger. Även DiCaprio är fantastisk i Shutter Island

Den bästa actionfilm jag sett under året
Infinity War! Eller Civil War, kan aldrig bestämma mig för vilken jag gillar bäst. Båda har fantastiska actionscener. 

Den bästa indie-filmen jag sett under året
Svårt att välja en, men några favoriter är Call Me By Your Name och Hunt For The Wilderpeople

Den bästa feel-good filmen jag sett under året
Wonder! Jag älskar Wonder med hela mitt hjärta. Även Gifted blev en stor favorit, som jag definitivt finner vara en bra feel-good film!

Den mest förvirrande filmen jag sett under året
Donnie Darko. Fråga mig inte vad den handlar om för det vet jag inte.

Den sämsta film jag sett under året
I Love You, Beth Cooper. Ingen aning varför det förflutna jag skulle ha trott att det var en bra idé att sätta på denna film. Visste att jag skulle ogilla den och guess what? Jag hade rätt. 

Den bästa film jag sett under året
Okej, här kommer då den svåraste frågan av alla. Jag tänker dela upp frågan i två svar: (1) Den bästa filmen jag sett i år, som även släpptes i år: BlacKkKlansman. (2) Bästa film som släppts upp till senast 2017: Gifted. Helt ärligt så är detta inte sant, dessa två är inte de bästa jag sett, men det är utan tvekan mina två största favoriter. Så även om de inte är kvalitetsmässigt bäst, så är de absolut bäst i mitt lilla filmhjärta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar